Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Digipedagogiikkaa vertaismentoreille

huhtikuu 4 @ 08:15 - 11:00

Millaisia verkko-opetuksen toteutusmalleja koulutusalanne opiskelijat tarvitsevat? Oletko mukana opettajatiimissä, jossa on innostusta ottaa yhdessä käyttöön digitaalisia oppimisen tapoja ja ratkaisuja? Haluaisitko vetää yhteiskehittämistä opettajatiimissäsi vertaismentoroinnin avulla? Tule mukaan koulutukseen, joka koostuu kuudesta 3 tunnin pituisesta työpajasta.

 

Koulutuspaikkana on HaagaHelia, Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Ratapihantie 13, Helsinki.

Ilmoittautuminen 25.3.2019 mennessä tämän linkin kautta.

 

Lähipäivissä suunnitellaan vaiheittain omaan opetukseesi soveltuva verkkokurssi tai kehitetään jo olemassa olevaa kurssia. Koulutuksen erityisenä tavoitteena on tukea yhteisopettajuutta koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa ja antaa sinulle valmiuksia vertaismentorointiin. Sen takia lähipäivissä otetaan käyttöön työskentelytapoja, joilla voit ohjata verkkokoulutusten yhteiskehittelyä omassa opettajatiimissäsi. Jokaisessa työpajassa harjoitellaan myös työpajan teemaan sopivia digitaalisia sovelluksia.

 

4.4.2019,  klo 8.15-11.00
Verkkokurssin kokonaisuuden suunnittelu

Millaisesta verkkokurssista on kyse? Mitä opiskelijat odottavat ja mitä tarvitsevat verkko-opinnoissa? Työpajassa suunnitellaan verkkokurssin kokonaisuus ja verkko-opiskelun ohjeistuksia.

 

16.4. 2019, klo 8.15-11.00
Verkko-oppimisen pedagogiset mallit

Millaisia toteuttamismalleja voit käyttää verkkokoulutuksissa? Miten osaamistavoitteet jaotellaan viikko- tai tehtäväkohtaisiksi tavoitteiksi? Työpajassa suunnitellaan oppimisprosessin vaiheet,  oppimistehtävät ja –aktiviteetit sekä visualisoidaan prosessia erilaisilla digitaalisilla sovelluksilla.

 

27.5. 2019, klo 13.00-16.00
Digitaaliset oppimateriaalit

Miten suunnittelet opiskelijoita innostavia opetus-ja ohjevideoita tai animaatioita? Miten tekijänoikeudet säätelevät videoiden tuottamista? Työpajassa tuotetaan verkko-opiskelua tukevia opetusvideoita.

 

17.9.2019, klo 13.00-16.00
Digitaaliset oppimateriaalit

Millaisia aineistoja erilaisissa verkkokursseissa tarvitaan? Miten tekijänoikeudet säätelevät aineistojen tuottamista? Työpajassa suunnitellaan verkko-opiskelun resursseja ja otetaan käyttöön digitaalisia sovelluksia, joilla voi koota ja jakaa oppimateriaaleja.

 

24.10. 2019, klo 13.00-16.00
Osaamistavoitteiden saavuttamista tukeva vuorovaikutus

Mitä on vertaisoppiminen? Miten mahdollistat yksilöllisen ja yhdessä oppimisen verkko-opinnoissa? Miten käytät interaktiivisia sovelluksia ja yhteisöpalveluita yhteistyön tukena?

 

13.11. 2019, klo 13.00-16.00
Oikea-aikainen ohjaus ja arviointi

Miten opiskelijat voivat tehdä näkyväksi omaa osaamistaan digitaalisten välineiden avulla? Missä vaiheessa verkkokurssia on ohjauksen paikat? Miten käytät digitaalisia sovelluksia palautteen antamisessa? Työpajassa suunnitellaan verkkokurssin vaatimat ohjauksen ja arvioinnin tavat ja työkalut.

 

Kouluttajat: yliopettaja Katri Aaltonen, katri.aaltonen@haaga-helia.fi ja lehtori Petja Sairanen, petja.sairanen@haaga-helia.fi.

 

Tiedot

Päivämäärä:
huhtikuu 4
Aika:
08:15 - 11:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , , ,