Mahdollisuus kotikansainvälistyä!

Jyväskylän ammattiopistoon on keväällä 2016 tulossa jälleen runsaasti eurooppalaisia nuoria ammattiopiskelijoita eri pituisille vaihtojaksoille. Opiskelijoita on tulossa näillä näkymin mm. Italiasta, Saksasta, Belgiasta, Sloveniasta ( 2 eri koulusta), Hollannista ( 3 eri koulusta), Virosta, Portugalista ja mahdollisesti Tanskasta. Erityisesti sosiaali- ja terveysalalle sekä metallialalle saapuvia opiskelijoita olisi tulossa jopa enemmän kuin pystytään vastaanottamaan – alojen vetovoima ulkomaalaisille kumppaneille on vankka vuodesta toiseen.

Osa saapuvista opiskelijoista menee työpaikoille,  osa suorittaa opintoja koululla eri opiskelijaryhmissä. Pääsääntöisesti nuoret tulevat jo vakiintuneiden kumppanien lähettäminä, kuten belgialaiset sosiaali- ja terveysalan opiskelijat, jotka menevät työpaikoille parina töihin yhdessä suomalaisen lähihoitajaopiskelijan kanssa. Jännityksellä odotamme myös saammeko uuden päänavauksen pintakäsittelyalalle kun ala tarjoaa tanskalaiselle kumppanikoulun opiskelijoille mahdollisuuden ottaa osaa uuteen pintakäsittelyn 3 viikon vaihtomoduuliin.

Nyt on oiva tilaisuus hyödyntää ulkomaalaisia opiskelijoita omien opiskelijoiden ja henkilökunnan kotikansainvälistäjinä.  Aina ei itse tarvitse lähteä reissuun saadakseen vaikkapa uusia näkökulmia arkeen ja esim. kielitaidon virkistämiseen – toivotetaan nuoret avoimin mielin ja lämpimästi tervetulleiksi osaksi meidän kaikkien työ- ja opiskeluarkea 🙂

Lisätietoa Jyväskylän ammattiopistoon saapuvista ulkomaalaisista opiskelijoista:

Milka Niskanen p. 341 6158

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *