Hankia odotellessa hankkeiden valmistelua

Vuodenvaihde on monella tapaa kiireistä aikaa kansainvälisessä toiminnassa. Hankkeita päättyy, osa on parhaillaan menossa kiivaimmassa tekemisen vaiheessaan ja seuraavia hankkeita jo suunnitellaan. Jyväskylän ammattiopisto on parhaillaan mukana viiden strategisen kumppanuushankkeen (Erasmus+ KA2) valmistelussa. Hankkeista kaksi piti suunnittelukokouksensa jo marraskuussa 2015.

IMG_6429

Musiikkialan verkosto piti kokouksen länsi-Lontoossa Ealing Broadwayllä 25.-27.11. 2015. Kokoukseen osallistui vähintään yksi edustaja kaikista verkoston jäsenorganisaatioista Iso Britanniasta, Sloveniasta, Hollannista, Saksasta, Latviasta ja Suomesta. Kokouksen isäntämaasta saattoi vierailun aikana löytyä jopa uusi, erityisesti musiikkiteknologiaan erikoistunut kumppanioppilaitos. Jyväskylän ammattiopistoa kokouksessa edusti koordinaattori Rea Tuominen. Verkoston varsinaisella ‘sydämellä’, Markku Rinta-Pollarilla, oli valitettavasti este,  mutta Skypen avulla häneenkin saatiin yhteys kokouksen aikana.

Hankehakemuksen osalta kokouksessa sovittiin hyvässä yksimielisyydessä, että tähdätään hakukierrokselle 2017. Tavoitteena tulee olemaan musiikkialan opiskelijoiden liikuvuusmahdollisuuksien parantaminen sekä verkon välillä tapahtuvan yhteistyön, ns. virtuaalisen liikkuvuuden, kehittäminen.

WP_20151130_019

 

Etelä-Tanskan ‘pääkaupungissa’ Vejlessä puolestaan kokoontui neljän maan (Tanska, Saksa, Espanja ja Suomi) sosiaali- ja terveysalan oppilaitosväki.  Kaksipäiväisen kokouksen (30.11.-1.12.) tarkoituksena oli suunnitella maaliskuun 2016 haussa jätettävää simulaatio sosiaali- ja terveysalan opetusmenetelmänä -hanketta. Yhteinen sävel löytyi varsin nopeasti ja ko. menetelmän käyttämisen edut kävivät keskusteluiden myötä pian kaikille selviksi. Jyväskylän ammattiopistoa kokouksessa edustivat koulutuspäällikkö Minna Sillanpää, opettaja Arja Siika ja koordinaattori Rea Tuominen.

Lisätietoa Jyväskylän ammattiopiston KA2 -hankevalmisteluista: Rea Tuominen p. 6159

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *