Vuosittainen Kulttuurit kotona –tapahtuma avasi ovet eri maiden kulttuureihin

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitokset järjestivät Viitaniemen kampuksella jo perinteeksi muodostuneen Kulttuurit kotona -tapahtuman 23.10. Kulttuurit kotona –tapahtuma tarjosi loistavan tilaisuuden kohdata eri kulttuurien edustajia ja oppia lisää monikulttuurisuudesta sekä kansainvälisyyden merkityksestä. Päivän aikana pääsi tutustumaan siihen kulttuurien kirjoon, mikä Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitoksista löytyy erilaisten työpajojen, esittelypisteiden sekä ohjelmanumeroiden kautta. Koulutuskuntayhtymän opiskelijoille ja henkilöstölle tarkoitetussa tapahtumassa esillä oli kulttuurien edustajia 38 eri maasta. Onnistunut tapahtuma toteutettiin Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitosten ja koulutusalojen yhteistyönä. Oppilaitosten yhteinen ponnistus näkyi tapahtuman järjestelyissä ja muun muassa monipuolisessa ohjelmakattauksessa, joka toteutettiin eri koulutusalojen opiskelijoiden johdolla.

Tapahtuman avajaistilaisuudessa esiintyneen, Suomessa vuoden puhujanakin palkitun, kanadanranskalaisen kirjailijan André Noël Chakerin inspiroiva puheenvuoro toimi hyvänä johdatuksena päivän teemaan. Itsekin ulkomailta Suomeen muuttanut Chaker nosti omakohtaisten kokemustensa kautta esiin sen, kuinka eri kulttuureissa nähdään asiat eri tavalla ja kuinka eroavaisuudet eri kulttuurien välillä voivat ilmetä. Hän puheessaan painotti monikulttuurisuuden merkitystä voimavarana ja vahvuutena, joka saa meidät ajattelemaan avoimemmin ja josta voimme oppia paljon. Pääviestinä puheessa olikin se, että kaikkien tulee olla rohkeasti omia itseään, sillä juuri se tekee meistä ainutlaatuisia ja arvokkaita.

12177070_10206951796945221_694426162_o

Esillä tapahtumassa oli runsaasti tietoa eri maista ja kulttuureista. Kulttuurien kirjoon pääsi tutustumaan maita kuvaavissa esittelypisteissä, joissa eri kulttuurien edustajat esittelivät omaa kulttuuriaan. Kansallispukuihinsa pukeutuneet maahanmuuttajat sekä toinen toistaan hienommat pisteet siivittivät vierailijat tapahtuman iloiseen ja lämminhenkiseen tunnelmaan. Esittelypisteet oli koristettu näyttävin posterein ja esille oli tuotu muun muassa kullekin kulttuurille tunnusomaisia esineitä, kirjoja, asusteita, kankaita sekä koruja. Lisäksi kulttuureista pääsi nauttimaan muun muassa, musiikin ja videoiden sekä kielellisen ilmaisun kautta. Ohjelmaa oli myös kauneudenhoitoon, hyvinvointiin ja liikuntaan liittyen ja päivän aikana pääsi myös kuulemaan, millaista on vaihto-opiskelijan arki ulkomailla. Tapahtuma keräsi paikalle paljon väkeä ja eri maista kiinnostuneita vierailijoita oli esittelypisteissä jonoksi asti, kun innokkaat tapahtumakävijät etsivät vastauksia kulttuureita koskeviin kysymyksiin, testasivat hennatatuointeja sekä pääsivät maistamaan eri maiden herkkuja.

kulttuurit_kotona_2015_kuvakulttuurit_kotona_2015

Kulttuurit kotona – tapahtuma toimi hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka myös maasta poistumatta on mahdollista päästä tutustumaan uusiin kulttuureihin ja oppimaan paljon eri maiden rikkaudesta.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *