Uusia mahdollisuuksia Kanadassa

Neljän suomalaisen ammatillisen koulutuksenjärjestäjän (Ammattiopisto Lappia, Kainuun ammattiopisto, Turun kaupunki ja Jyväskylän kky) kv. toimijat vierailivat Kanadassa 24.5.-1.6.2015.

Kanadan ammatillisen koulutuksen johto kokoontui Winnipegissä (Manitoba) vuotuiseen CICan -konferenssiin (Colleges and Institutes of Canada), jossa saimme esiintymisaikaa kertoaksemme oman maamme koulutusjärjestelmästä ja erityisesti toiveistamme vastavuoroisen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuden suhteen.

Opetushallitus on rahoittanut Kanada-verkoston opinto- ja työssäoppimisjaksoja muutaman vuoden ajan. Tähän mennessä on ollut haasteellista löytää kumppaneita Kanadasta, sillä kansainvälisyys siellä merkitsee maksullista, tutkintotavoitteista koulutusta, johon rekrytoidaan ulkomaisia opiskelijoita.

Toukokuun lopun konferenssin myötä saimme verkostolle useita, hyviä oppilaitoskontakteja, joiden kanssa neuvotteluja vastavuoroisista vaihdoista voidaan jatkaa. Koulutusaloja on tarjolla useita: kaupan ja palvelun, hyvinvoinnin ja kulttuurin, tekniikan ja liikenteen alat sekä metsä- ja puutarha-alat ovat kaikki mukana. Tähän mennessä opiskelijoitamme on ollutkin jo Winnipegissä (auto- ja IT-alat), Thunder Bayssa (puutarha-ala) ja Calgaryssa (hierojaopiskelija) sekä ravintola-alan opettaja Québecissä.  Syksyllä palataan näihinkin!

Alla muutama kuva seitsemän ruokalajin illalliselta. Tällaista oppia voivat ravintolakokkiopettajamme ja -opiskelijamme saada Buckingham, Relais de la Lièvre-Seigneurie, Ècole hôtelière de l’Outaouais -oppilaitoksessa opettaja Gaëtan Tessier’in johdolla.

Quebec_1 Quebec_2 Quebec_3

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *