“Metelöinti” jatkuu

20141007_094333666_iOS 1

 

Tekniikan ja liikenteen kansallinen kv-toimintaverkosto Meteli on saanut jatkorahoituksen Opetushallitukselta vuoden 2016 loppuun asti. Jyväskylän ammattiopisto on ollut mukana verkostossa sen perustamisesta alkaen. 

Verkoston tavoitteena on paitsi parantaa kone-metalli-, sähkö-elektroniikka ja auto-logistiikka -alojen opiskelijoiden kv-mahdollisuuksia,  myös kehittää ammattiopettajien työelämän ajantasaista osaamista uusimpien ammattitaitovaatimusten mukaisesti sekä mahdollistaa ammattiopettajien kansainvälisyyspolku, mikä edesauttaa kansainvälisen toimintaympäristön tieto-taidon jakamisen kokonaisille opiskelijaryhmille kotimaassa ja omassa työyhteisössä sekä edistää näin tehokkaasti oppilaitosten kotikansainvälistymistä.

Opettajien vuosittaiset vierailut toisissa oppilaitoksissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin sekä opiskelijavaihtojen laadunvarmennuskäynnit ovat mahdollistaneet vertaisoppimisen koti- ja ulkomaan verkostokumppaneiden kanssa sekä ECVET -työkalujen hyödyntämisen osaamisen arvioinnissa, tunnistamisessa ja tunnustamisessa. Opettajat pääsevät verkoston kautta myös tutustumaan eurooppalaisten yritysten toimintaan ja laadunhallinnan menetelmiin, mikä kehittää opetushenkilöstön ammatillista osaamista oppimisprosessin laadun varmennuksessa.

Lukuvuonna 2015-2016 verkosto tulee toteuttamaan verkostoitumismatkat Hollantiin (Arnehem ja Zwolle) sekä Saksaan (Hampuri).  Molempien verkostoitumismatkojen järjestämisestä vastaa Jyväskylän ammattiopiston koordinaattorit. Tällä kertaa matkoille osallistuu myös opinto-ohjaajia, joiden roolia opiskelijoiden vaihtojen suunnittelussa ei saa unohtaa. 

Lisätietoja Rea Tuominen p.6159

20141006_071238472_iOS20141006_095810929_iOS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *