Venäjä-verkosto Viipurissa

Kuuden oppilaitoksen edustajat Venäjä-verkostosta, Jyväskylän ammattiopisto mukaan lukien, toteuttivat 9-10.6.2015 tutustumismatkan Viipuriin.  Käynnin tavoitteena oli tutustua Viipurin kaupunkiin sekä kahteen oppilaitokseen Aleksandrovitsk Collegeen ja Pushkin instituuttiin. Aleksandrovitsk  College on n. 600 opiskelijan, lähinnä tekniikan alan oppilaitos, jossa verkosto tutustui ravintola- ja cateringalan opetukseen ja tiloihin. Pushkin instituutti on samoin n. 600 opiskelijan koulu, jossa yhdistyvät suomalaistyyppinen lukiokoulutus sekä ammatillinen oppilaitos, josta valmistuu opettajia niin päiväkoteihin kuin perusasteellekin. Molemmissa oppilaitoksissa vastaanotto oli venäläisille tyypillisen lämminhenkinen.

Venäjä-verkosto ja tutustumiskohteena olevat oppilaitokset käynnistävät pienimuotoisen yhteistyön jo ensi syyslukukauden aikana. Lappeenrantalainen ammattiopisto Sampo toimii yhteistyön avaajana koko verkostolle ja tavoitteena onkin tiivistää verkostomaisesti toimintatapaa ja avointa yhteistyötä toimijoiden välillä. Syksyllä Venäjä-verkosto tarjoaa lyhyitä oppimisvierailuja niin ravintola- kuin matkailunkin opiskelijoille.

 

Lisätietoja: Milka Niskanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *