Kielikurssilla Englannissa

Kurssi: Language, Life and Culture in UK Today
Paikka: The Lake School of English, Oxford
Kurssilaiset: Laura Hangasmaa ja Johanna Ottavainen
Jyväskylän Lyseon lukion Harjun toimipisteestä
Rahoitus: Erasmus+
Aika: 1. – 7.3.2015

Osallistuimme maaliskuun alussa kielikurssille Oxfordissa. Alun perin kurssilla piti olla kymmenkunta osallistujaa eri maista, mutta viime hetkellä muut kurssilaiset joutuivat perumaan osallistumisensa viisumi- ja rahoitusongelmien takia. Tämän seurauksena saimme todella räätälöityä opetusta ja meidän oli myös mahdollista toivoa haluamiamme sisältöjä kurssille. Kurssilla keskustelimme mm. luokka- ja asuinpaikkaeroista Iso-Britanniassa, ajankohtaisista asioista ja kulttuurista. Harjoittelimme erilaisia sanontoja ja ääntämistä. Meille järjestettiin myös kävelykierros Oxfordissa, museokäynti sekä erityisesti toivomamme kouluvierailu paikalliseen kouluun. Kurssipaikaksi valikoitui Oxford sen mielenkiintoisen historian ja yliopiston takia.

Lyseo Oxford1Lyseo Oxford2Lyseo Oxford3

Päivät Oxfordissa olivat täynnä monenlaista toimintaa. Kurssi alkoi aamulla n. klo 9 ja päättyi useimmiten neljän aikoihin. Kurssipäivien jälkeen kiertelimme katsellen Oxfordin nähtävyyksiä ja tutustuimme mm. englantilaiseen tee- ja ruokakulttuuriin tietenkään unohtamatta tuliaisostoksia.

Lyseo  Oxford4Lyseo Oxford5Lyseo Oxford6

Kurssin aikana pääsimme myös vierailemaan paikalliseen valtion omistamaan kouluun (Gosford Hill School). Koulun opiskelijat olivat 11-18-vuotiaita. Opiskelijat käyttivät koulupukuja viimeisellä luokalla olevia lukuun ottamatta. Luokkakoot koulussa vaihtelivat 30:n molemmin puolin. Koulurakennus oli varsin vaatimaton, eikä luokkien varustelutaso ollut kovin häikäisevä. Opiskelijat tuntuivat viihtyvän hyvin. Opettajien lisäksi muuta henkilökuntaa koulussa oli aika paljon, esim. ict-tukihenkilöitä oli neljä pelkästään koulun tarpeisiin. Avustavaa henkilökuntaa tuntui myös olevan runsaasti. Opiskelijoita koulussa oli n. 700.

Lyseo Oxford7Lyseo Oxford8Lyseo Oxford9

Matkaterveisin Laura ja Johanna

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *