Hollantilaiset Eline ja Kim

Hollantilaiset Teacher-assistant opiskelijat  Eline van Mastrig ja Kim Blijleven ovat nyt kolmatta viikkoa Jyväskylässä työssäoppisjaksolla English Preschoolissa. Tyttöjen jakso on nyt puolessa välissä ja  suomalainen työarki alkaa jo olla tuttua.  Työpaikkana toimii aivan keskustassa sijaitseva English Preschool.  Sopeutumista työpaikalle on helpottanut mm. se, että  työkielenä on englanti. Lapsia ja työntekijöitä on useista eri kansalaisuuksista ja eri kielitaustoilta, joten englannin käyttäminen ja ”elekieli” on luontevaa.

Elinellä  ja Kimillä on Hollannissa jäljellä opintoja vielä reilu vuosi ja Suomessa vietetty työssäoppimisjakso  on osa opintoja. Kotiin palatessaan maaliskuun lopulla tytöillä on tiedossa jo kevään koekiireet ja niihin valmistautuminen on alkanut jo täällä Suomessa. Tytöt ovatkin tyytyväisiä siitä, että englanninkieltä pääsee nyt harjoittelemaan joka päivä, sillä huhtikuussa on kotimaassa  tiedossa myös  haastavat englanninkokeet.

Eline ja Kim kertovat sopeutuneensa hyvin Suomeen ja Jyväskylään – erityiskehuja tytöt antavat suomalaisen luonnon kauneudesta ja ystävällisistä ihmisistä, jonka vuoksi Jyväskylään onkin ollut turvallista asettua 6 viikoksi. Vapaa-aika kuluu pääsääntöisesti  ostoksilla ja Priimuksen asuntolassa ruokaa tehden ja omien juttujen ja koulutehtävien parissa.  Asuntolaa tytöt kehuvat  erittäin mukavaksi  ja siellä on mm. tutustunut luontevasti  toisiin ulkomaalaisiin työssäoppijoihin, jotka ovat työssäoppimisjaksoilla Jyväskylän ammattiopistossa eri aloilla.  Suomalaisten tuutoreitten kanssa on käyty mm. Laajavuoren alamäkiluistelutapahtumassa, Jyväsjärven jäällä ja sen lisäksi tytöt ovat itse vuokranneet sukset Laajavuoresta ja käyneet hiihtämässä.  Tuutoreitten kanssa on suunnitteilla myös talviloman jälkeen lähteä keilaamaan.

Työpaikkaohjaajana toimiva Suvi Schuurman on puolestaan käynyt tyttöjen kanssa luontomuseossa ja esitellyt Jyväskylää paikallisen näkökulmasta. Suvin mielestä Eline ja Kim ovat löytäneet paikkansa  jouhevasti  monikielisessä työyhteisössä ja opiskelijoiden itsenäinen ja työteliäs asenne saa kehuja. Ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa yhteistyö on jatkunut  English Preschoolissa jo reilun kymmenen vuoden ajan ja pääsääntöisesti  kokemukset ovat olleet positiivisia, joten yhteistyö jatkunee tulevaisuudessakin.

 

Lisätietoja English Preschoolista:

http://intlang.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *