Christoph ja Christopher Saksasta oppilaitosjaksolla

C & C 002

Witmundista ja Schortensista kotoisin olevat saksalaispojat ovat kolmen viikon oppilaitosvaihdossa kauppa ja palvelut yksikössä. It-assistenteiksi BBS Jeverin oppilaitoksessa opiskelevat Christoph, 18 ja Christopher, 19  saapuivat Jyväskylään juuri ennen syyslomaa ja he majoittuvat Priimuksen asuntolassa.

Syysloman aikana, kun ammattiopiston väki pääasiassa viettää syyslomaa, pojat tekevät lähettävän opettajansa antamaa tehtävää eli tekevät Jyväskylästä PowerPoint -esittelyn luokkakavereilleen sekä kirjoittavat omaa blogiaan. Seuraavat 2 viikkoa he osallistuvat  datanomiopettaja Sari Paunosen ryhmän mukana opetukseen ja tekevät Sarin ohjaamia tehtäviä.

Christopherille matka Jyväskylään on ensimmäinen kerta elämässä kun hän on matkustanut ulkomaille. Lentomatka, yöpyminen Tampereella ja Jyväskylään saapuminen sujui kuitenkin jännityksestä huolimatta erinomaisesti ja hän on matkaansa erittäin tyytyväinen. Yksi jakson tavoitteista on jo siis toteutunut!

Kolmen viikon vaihtojaksolta Christopher odottaa tutustumista suomalaiseen kulttuuriin ja opiskeluun ja ennen kaikkea hän haluaa parantaa englanninkielen taitoaan. Myös Christoph odottaa sitä, että hän pääsisi puhumaan mahdollisimman paljon englantia ja samalla tutustuisi suomalaisiin opiskelijoihin. Vapaa-ajalla he tekevät omia projektejaan tietokoneella, katsovat koneelta leffoja ja mahdollisesti tekevät viikonloppureissun Tampereelle tai Helsinkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *