Isäntäperheenä ranskalaiselle opiskelijalle

Lyseon lukion toisen vuosikurssin opiskelija Tino Jäntti ja hänen perheensä toimivat ranskalaisen pojan Henrin isäntäperheenä elo-syyskuussa. Henri opiskelee Lyseon ystävyyskoulussa Ranskan Bretagnessa Vannes-nimisessä kaupungissa. Seuraavassa Tinon kommentteja vierailun jo loputtua:

“Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun Wilmaani oli ilmestynyt viesti, jossa pyydettiin majoittamaan ranskalainen opiskelija muutamaksi viikoksi. Siitä innostuneena otin vain yhteyttä viestin laittaneeseen ranskan opettajaan niin nopeati kuin mahdollista.
Olimme Henrin kanssa yhteyksissä jo pitkän aikaa, ennen kuin hän todella tuli tänne kylmään Suomeen asti. Samat kiinnostuksen kohteet helpottivat paljon tutustumista ensin sosiaalisen median kautta, kuin myös Henrin ollessa täällä.

Muistan vieläkin hänen sanovan autossa lähestyessämme kotiamme että “Pines everywhere” haha. (Mäntyjä kaikkialla). 3 viikkoa meni kuin juna, olisin toivonut hiukan pidempää visiittiä, mutta silti ehdottomasti elämäni parhaisiin kokemuksiin tämä luetaan.

Koulun lisäksi ehdimme toki tehdä paljon muutakin kuten bänditreenejä oman bändini kanssa ja tottakai kun tunnen jätkät Lost Society-yhtyeestä kävimme myös heidän treenejä katsomassa. Jätkähän oli ihan onnensa kukkuloilla haha. Kävimme yhdessä museossa, katsomassa jääkiekko-ottelua, myöskin kesämökillä kävimme kalassa ja paistettiin makkaraa. Mitä unohtui ? Ainiin SAUNA ! Henri sanoikin, että sitä tulee kovasti ikävä.

Suosittelen jokaiselle vaihtarin ottamista, varsinkin jos ei mieli tee/ei pysty itse ulkomaille lähtemään kuten itselläni. Kieli kehittyy, saa tietoa uudesta kulttuurista, uuden ystävän jne. Nyt olemme jo suunnittelemassa Henrin paluuta takaisin Suomeen ja meitsin reissua Ranskaan. Tarina on vasta alussa.”

Tino Jäntti
Jyväskylän Lyseon lukio

Lisätietoja Ulla Aarnio, Jyväskylän Lyseon lukio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *