Hius-kauneusala laajentaa kv-verkostoaan

Hius-kauneusalan koulutuspäällikkö Sirpa Kuikka ja kv-yhteysopettaja Sinikka Luukkainen vierailivat hiljakkoin Tsekeissä. Matkan tarkoituksena oli selvittää Stredni skolan tarjoamia mahdollisuuksia Jyväskylän ammattiopiston hius- ja kauneudenhoitoalojen opiskelijoiden työssäoppimisjaksoille.

WP_20141021_006

Neuvotteluissa sovittiin alustavasti 2-4 opiskelijan työssäoppimisjakson toteuttamisesta maalis-huhtikuussa 2015. Tällöin Stredni skolan opiskelijat valmistelevat vuosittain toteutettavaa kansallista Reneta-kauneuskilpailua, joka tarjoaa erinomaisen työskentelymahdollisuuden myös meidän opiskelijoillemme.  Reneta-projektin ohella opiskelijamme tulevat työskentelemään oppilaitoksen omistamassa, lähellä kaupungin keskustaa sijaitsevassa harjoitussalongissa, jossa työnohjaajina toimivat alan ammattilaiset. Vaihtojakson pituus on 6-7 viikkoa.

WP_20141021_007

Yhteistyömme kyseisen oppilaitoksen kanssa on alkanut syksyllä 2013, jolloin rehtori Petr Szymeczek ja opettaja Hanka Przybylova kävivät tutustumassa Jyväskylän ammattiopiston hius- ja kauneudenhoitoaloihin, sekä kertomassa heidän kansainvälisen hankerahoituksen tarjoamasta mahdollisuudesta lähettää opiskelijoitaan Jyväskylään.

WP_20141021_019

Vierailun tuloksena neljä hiusalan ja neljä kauneudenhoitoalan opiskelijaa olivat oppilaitoksessamme keväällä 2014 neljän viikon vaihtojaksolla yhdessä opettaja Hanka Przybylovan kanssa. Vaihtojakson päätteeksi sovittiin alustavasti yhteistyön jatkamisesta ja vierailusta Haviroviin, jolloin voitaisiin arvioida Stredni skolan tarjoamat mahdollisuudet opiskelijoidemme työssäoppimisjaksojen toteuttamiselle.

WP_20141021_004

Vierailu Haviroviin oli onnistunut ja vahvisti molemminpuolista halukkuutta yhteistyön jatkamiselle. Stredni skolalla ei ole tällä hetkellä kansainvälistä hanketta, joka mahdollistaisi heidän opiskelijoidensa opiskelun Jyväskylässä. Ilman hankerahoitusta vaihtojakso ei heillä ole mahdollinen, mutta he ovat erittäin kiinnostuneita ottamaan vastaan opiskelijoita Jyväskylästä.

Kuvat ja teksti: Sirpa Kuikka ja Sinikka Luukkainen

Lisätietoa opiskelijaliikkuvuudesta Jyväskylän ammattiopistossa: Milka Niskanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *