Anni on sadas!

Mira ja Anni 051

 

Matkailun opiskelija Anni Kauppila on kuluvan vuoden sadas (100.) Jyväskylän ammattiopistolainen, joka saa Europassi -todistuksen osallistumisestaan ulkomaan jaksoon .

 

Viimeistä vuottaan Jyväskylän ammattiopistossa opiskelevalle, kansainvälisyyteen painottunutta opintopolkua tekevälle  Annille todistus on jo toinen koska hän oli ulkomaan vaihdossa Italiassa keväällä 2014. Tällä kertaa Anni lähtee yhdessä toisen opiskelijan kanssa Viroon Pärnuun 8 viikoksi. Työssäoppimispaikka on matkailulle uusi, joten he lähtevät sinne nyt siis pioneereina.

 

Mitä hyötyä vaihdosta uskot olevan sinulle jatkossa?
“Uskon, että ulkomaan top-jaksosta on hyötyä, koska sen aikana opin olemaan erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä ja tekemään kaikenlaisia töitä. Tulevaisuudessa ulkomaille voisi lähteä oikeisiinkin töihin – kynnys lähteä töihin ulkomaille valmistumisen jälkeen on madaltunut jo viime kevään Italian top-jakson johdosta.”

Anni on myös yrittäjänä NY Fiiliksessä ja on lähdössä marraskuussa yrityksen kanssa Saksaan Bremeniin joulumarkkinoille. Yrittäjyys ja kansainvälisyys sopivat luontevasti yhteen ja niiden kautta pääsee kehittämään  hyvin samankaltaisia, työelämän arvostamia taitoja kuten vastuunottamista, ongelmanratkaisutaitoja ja joustavuutta.

 

Europassi on henkilökohtainen osaamista kuvaava asiakirjakokonaisuus. Europassiin kuuluvat mm. sähköinen ansioluettelopohja sekä Europassin liikkuvuustodistus. Europassilla voi osoittaa hankitut tiedot ja taidot kansainvälisesti vertailukelpoisella tavalla. Europassi antaa haltijansa osaamisesta selkeän kokonaiskuvan esimerkiksi työ- tai opiskelupaikkaa varten.

 

Kuvassa Anni ja matkailun kv-yhteysopettaja Mira Ahtila
Kuva ja teksti: Milka Niskanen

 

Lisätietoa Jyväskylän ammattiopiston opiskelijaliikkuvuudesta Milka Niskanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *