Henkilöstövaihto Ranskaan – yhteistyön kehittämistä oppilaitosvierailulla

Itä-Ranskan Audincourtissa sijaitsevan Nelson Mandelan Collegen kanssa pari vuotta sitten aloitettu yhteistyö on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Opiskelija- ja henkilöstövaihtoja on toteutettu puolin ja toisin. Helmikuussa Gradialta lähti ensimmäinen opiskelija työssäoppimisjaksolle Ranskaan kun tarjoilijaopiskelija, Minna Jokiranta, vietti kuusi viikkoa vaihdossa Audincourtissa. Ensimmäisen ja viimeisen viikon Minna opiskeli Nelson Mandela Collegessa, ja neljä viikkoa siinä välissä vierähti työpaikalla 7éme Art Brasserie -ravintolassa. Onnistuneen vaihtojakson jälkeen Minna voitti myöhemmin keväällä Taitaja2024-finaalissa omassa lajissaa kultaa.

Oppilaitosten välinen yhteistyö on siis alkanut ravintola- ja catering-alalta, mutta tahtotila on jatkossa laajentaa yhteistyömahdollisuuksia, mistä keskusteltiin alustavasti jo ensimmäisen vierailun aikana Ranskassa keväällä 2022.

Huhtikuun alkupuolella elintarvikealan tuntiopettaja Ronja Ollikainen ja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan oppimisen ohjaaja Anna Porvali vierailivat Nelson Mandela Collegessa sekä läheisessä CFA du Pays de Montbéliard -oppilaitoksessa. Onnistuneen vierailun myötä tavoitteena on aloittaa opiskelijavaihdot myös näiden alojen osalta mahdollisuuksien mukaan seuraavan lukuvuoden aikana.

Esitysten teksti ja kuvat Ronja Ollikainen ja Anna Porvali

Oppilaitosvierailu Audincourtissa, Ranskassa

Henkilöstövaihto toteutettiin Erasmus+ -rahoituksella.

Lisätietoja henkilöstöliikkuvuuksista: Tea Koskela ja Joonas Penttinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *