Logistiikka-ala vahvistamassa työelämäyhteistyötä Puolassa

Kuvat ja teksti Simo Ahtiainen ja Janne Kaija

Myös pitkäaikaiset, vakiituneet kumppanuudet edellyttävät fyysisiä tapaamisia. Vaikka rutiiniasiat sujuvat mainiosti Teams -puheluiden ja sähköpostin avulla, on yhteistyön kehittäminen tuloksellisinta kasvokkain tapaamisissa. Myös paikallisissa olosuhteissa tapahtuneet muutokset on helpompi havainnoida ja ymmärtää paikan päällä.

Tukevaan teini-ikään ehtinyt Gradian ja Aviva Polandin välinen yhteistyö opiskelijaliikkuvuuden osalta jatkuu taas pandemiatauon jälkeen. Logistiikka-alan opettajat Simo Ahtiainen ja Janne Kaija vierailivat Avivan vieraina Lounais-Puolassa Wroclawissa. Tällä kertaa vaihdon tavoitteena oli myös vahvistaa kotimaisia työelämäsuhteita ja vaihdossa olikin mukana Lentofantti Oy:n Jussi Salonen.

Matkan keskeinen tavoite oli syventää Lentofantin ja Gradian yhteistyötä, sekä hahmottaa mahdollisia uusia yhteistyömalleja kansainvälisenopiskelijavaihdon eri yhteyksissä. Sekundääri tavoitteena oli löytää uusia yhteistyökumppaneita Puolasta, kertoo Lentofantin Jussi Salonen.

Vierailun aikana kävimme syväluotaavia keskusteluja Gradian eri opetusmetodeista, sekä benchmarkkasimme Lentofantin ja Gradian kokemuksien pohjalta kansainvälisen opiskelijavaihdon hyötyjä ja niiden mahdollisia kehityskohteita. Lentofantti sai hyödyllisiä kontakteja verkostoonsa ja henkilökohtaisesti pääsin tutustumaan Wroclawin alueen logistiikkahubiin.

Vaihdossa mukana ollut työelämäedustaja Jussi Salonen koki myös, että osallistumisella henkilöstövaihtoon yhdessä opettajien kanssa voi olla laajempaakin vaikuttavutta omaan liiketoimintaan:

Mahdollisissa Puolaan suuntautuvissa logistiikan konsulttitoimeksiannoissa tulemme hyödyntämään matkalla saatuja kontakteja ja suomalaisille yrityksille tulen mainostamaan Wroclawin alueen mahdollisuuksia uusien toimitusketjujen luomismahdollisuutena.

Pienryhmävaihto toteutettiin Erasmus+ rahoituksella.

Lisätietoa henkilöstövaihdoista: Martiina Joensuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *