Profmaster OK –kilpailu Pietarissa

State College of Construction Works and Urban Management -oppilaitos Pietarissa järjesti 19-20.5 ensimmäisen kerran kansainvälisen rakennusalan kilpailun, johon oli kutsuttu osallistujia venäläisistä oppilaitoksista sekä suomalaisten Venäjä-verkostojen oppilaitosten edustajia. Jyväskylän ammattiopisto lähetti  kilpailuun 2 kilpailijaa: rakennusalan opiskelijat Otto Paanasen ja Kristiina Zakharovan. Mukana kilpailureissulla oli talonrakennuksen opettaja Hannu Korhonen, kv-koordinaattori Milka Niskanen ja koulutuskuntayhtymän kv-päällikkö Aino Malin.  Suomesta oli osallistujia myös Salpauksesta, Omniasta sekä Saimaan ammattiopistosta. Kisaan osallistui kaiken kaikkiaan lähes 30 osallistujaa. Kilpailu koostui kahdesta osasta; tekninen osa koostui laatoitustehtävästä ja toisen päivän osuutena oli esitellä itsensä luovalla tavalla.

Jyväskyläläiset Otto ja Kristiina pärjäsivät teknisessä osuudessa erinomaisesti. Venäläiset osallistujat olivat panostaneet puolestaan luovaan osuuteen ja kolmoisvoitto menikin Venäjälle. Kilpailun tulokset julistettiin loppukonsertissa, jossa parhaat kilpailun osallistujat pääsivät esittämään lähes täydelle konserttisalille vielä uudelleen luovan osuuden tuotoksen. Otto Paananen esitti oman Powerpoint- esityksensä  Taitaja-kilpailuihin valmistautumisestaan ja sijoittumisestaan Suomen kolmen parhaan muurarinopiskelijan joukkoon. Otto palkittiin Pietarissa diplomilla omasta esityksestään.

Hyvin menneen laatoitusosuuden jälkeen oli helppo hymyillä. Kristiinan ja Oton lisäksi kuvassa Hannu Korhonen.

Kaksipäiväisen kilpailun lisäksi ohjelmaan kuului tutustuminen State College of Construction Works and Urban Management –oppilaitokseen. Koulu toimii kahdessa erillisessä koulurakennuksessa, toinen koulu sijaitsee n. tunnin matkan päässä Pietarin keskustasta ja toinen aivan Pietarin keskustan tuntumassa. Toisen asteen oppilaitoksesta valmistuu monipuolisesti eri rakennusalan osaajia aina muurareista arkkitehteihin.

Kouluun tutustumisen lisäksi torstaina oli retkipäivä Pietarhoviin, tsaarin kesäpalatsiin. Pietarhovin retkeen kului koko päivä ja paikka oli todellakin näkemisen arvoinen. Otto ja Kristiina olivat molemmat erittäin tyytyväisiä sekä kisaan että retkipäivään. Reissu oli opiskelijoiden mielestä muutenkin antoisa. Hieman hämmentävää oli tajuta konkreettisesti Pietarin valtava koko ja ihmismäärä – Pietarin kaupungissa on saman verran asukkaita kuin Suomessa eli n. 5,5 miljoonaa. Valtava väestömäärä näkyykin kaupunkikuvassa ja tuntuu varsinkin liikenteessä.  Aikaa  Suomen rajalta Pietariin kuluu junalla kuitenkin vain 1,5 tuntia.

Profmaster OK kilpailulle  on jatkoa suunnitteilla jo ensi keväälle 2016 ja Jyväskylästä toivotettiin uudet kisaajat tervetulleiksi. Toivottavasti löydämme siis ensi kerralla yhtä monipuoliset ja taitavat kilpailijat kisajoukkueeseen kuin Otto ja Kristiina, jotka edustivat Jyväskylän ammattiopistoa mitä mainioimmin! Kiitos Otto ja Kristiina 🙂

WP_20150519_001

Lisätietoja: Milka Niskanen p. 6158

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *