Lumikenkäilyä ja makkaranpaistoa Ladun majalla

Lumikengillä mäkeä ylös!

 

Auringon paistetta, valkoista lunta, pikkupakkanen ja uusia tuttavuuksia ympäri Eurooppaa – tätä kaikkea oli Ladun maja täynnä eilen 25.3 kun Jyväskylän ammattiopiston matkailun opiskelijat järjestivät ulkoilutapahtuman  nyt Jyväskylässä vaihtojaksoille oleville ulkomaalaisille opiskelijoille. Ladun majalle oli kertynyt unkarilaisia, slovenialaisia, espanjalaisia, saksalaisia, hollantilaisia ja italialaisia vaihto-opiskelijoita suomalaisten lisäksi, joten kasassa oli yli 50 hengen iloinen porukka!

Järven jäällä kisaamassa.
Järven jäällä kisaamassa.

Matkailun opiskelijat olivat päävastuussa päivän ohjelman suunnittelusta sekä tilaisuuden käytännön järjestelyistä. Opiskelijat jakoivat osallistujat aluksi kahteen ryhmään  ja ryhmissä vuoroteltiin lumikävellen metsän siimeksessä ja jäällä kisaillessa kairaamisen nopeudessa. Jäällä  suomalaiset opiskelijat neuvoivat myös  vaihto-opiskelijoille miten järven jäällä kannattaa liikkua turvallisesti ja miten ylipäänsä varustautua talviulkoiluun. Matkailun opiskelijat saivat hyvän tilaisuuden harjoitella ryhmänvetäjän taitoja ja siinä he onnistuivatkin erinomaisesti!

Ulkoilun ja kisailujen jälkeen Ladun majan sisälle oli kaikille katettu runsas eväspöytä, josta löytyi jokaiselle purtavaa. Takan loimussa sai myös paistaa makkaraa ja jälkiruoaksi vaahtokarkkeja.  Tunnelma oli leppoisa ja niin järjestäjille kuin osallistujillekin jäi päivästä varmasti hyvät muistot!

Matkailun opiskelijat hoitivat myös ruokahuollon.
jotka hoituivat myös matkailun opiskelijoiden toimesta.
Lopuksi eväät.
Lopuksi eväät,

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *