ICT as a tool for intercultural and media education

Comenius-täydennyskoulutus 24.2. – 1.3.14 Lissabonissa, teksti ja kuvat Mika Mouhu, Jyväskylän ammattiopisto

Sain vinkin hakea henkilökohtaista täydennyskoulutusapurahaa Cimon kautta. Tutustuin eri kurssivaihtoehtoihin Euroopassa ja hain Comenius apurahan kurssille: ICT AS A TOOL FOR INTERCULTURAL AND MEDIA EDUCATION. Kurssi järjestettiin Lissabonissa. Kurssin sisältönä oli muun muassa seuraavanlaisia asioita: Digital media in intercultural education, in the aspect of national educational systems- Participants’ presentations. In-depth study of cultural diversity in an international education context. The computer as a tool in teaching and learning (“The Cloud computing: dropbox, google drive, digital book…), The cultural dimensions of globalization…

Kurssi ohjelma oli hyvin tiivis, ohjelma alkoi klo 9 ja päättyi yleensä klo 22-23. Ryhmän koko oli 12 henkilöä. Opetus vaihteli luennosta ryhmätöiden tekemiseen eri osa-alueista. Kokeilimme myös käytännössä eri sovellusten käyttämistä. Jaoimme ryhmissä kokemuksiamme omista koulutussysteemeistämme ja kulttuurista tavoista. Löysimme paljon sekä yhteisiä tapoja että erilaisia tapoja toimia. Opimme paljon toisten kulttuurisista käytänteistä. Parasta kurssilla olikin yhteisten kokemusten jakaminen.

Kurssiviikkoon sisältyi myös erilaisia tutustumiskäyntejä muun muassa Sintran vanhaan kaupunkiin, Sesimbran julkiseen kirjastoon ja paikalliseen Boa Água peruskouluun Quinta do Conde:ssa. Koulussa on oppilaita monesta eri kulttuurista. Kurssilta jäi käteen muutamia uusia työkaluja omaan työkäyttööni, kontaktit muihin kollegoihin euroopassa sekä kulttuuriset kokemukset.

1

Bon Agua peruskoulu

 

 

2

Sintra

3

Hyvin käyttäytyneiden oppilaiden kuvat oli asetettu seinille esimerkiksi muille.

Rahoitusohjelman muutoksesta johtuen (LLP-> Eramus+) henkilökohtaisia apurahoja ei voi enää hakea. Viimeinen tämän tyypin hakukierros päättyi lokakuussa 2013. Jatkossa eurooppalaisiin täydennyskoulutuksiin osallistuminen voidaan  sisällyttää Erasmus+ liikkuvuushakemukseen. Liikkuvuushakemuksen tulee perustua oppilaitosten ja niiden yksiköiden kv-toimintasuunnitelmiin. Hyvä tilaisuus mainita kiinnostuksesta tämän tyyppiseen kouluttautumiseen on esim. oman esimiehen kanssa käydyssä kehittämiskeskustelussa! 

 

Lisätietoja: oppilaitosten kv-koordinaattorit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *