Vauvoja ja vanhuksia

Tervetuloa

Jyväskylän ammattiopiston uusin sosiaali- ja terveysalan kumppanikoulu löytyy Liège’in kaupungista Belgiasta. Liège sijoittuu itäiseen Belgiaan n. tunnin ajomatkan päähän Brysselistä, vain n. 25 km:n päästä Alankomaiden Maastrichtista. Lycée Jean Boets  on sosiaali- ja terveysalan oppilaitos, joka kouluttaa nuoria töihin mm. vanhainkoteihin ja ja päiväkoteihin.  Jyväskylän ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan opettajista, koulutuspäälliköstä  sekä kv-koordinaattorista koostunut ryhmä tutustui oppilaitokseen sekä potentiaalisiin opiskelijoiden työssäoppimispaikkoihin  syyslomaa edeltävällä viikolla.

 

Tutustumiskäynti oli avartava. Vanhustenhoidon käytänteet muistuttivat pitkälti suomalaista vanhustenhoitoa. Suuremmat  erot Suomeen verrattuna löytyivät belgialaisista päiväkodeista ja niiden käytännöistä– suurin osa päiväkotien lapsista Belgiassa on alle 3-vuotiaita, aina 3 kk:n ikäisistä vauvoista lähtien. Ulkoilu belgialaislapsille päiväkotipäivän aikana on satunnaista ja turvallisuudesta huolehditaan viimeistä piirtoa myöten.  Kouluun lapset laitetaan käytännössä  jo 3-vuotiaina sillä päivähoito on maksullista ja  koulu sen sijaan ilmaista.

 

Ensimmäisille jyväskyläläisille sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille avautuu tammikuussa 2014 mahdollisuus päästä työssäoppimaan Liège’in päiväkoteihin ja kokemaan erot työ- ja tapakulttuurissa henkilökohtaisesti.  Henkilöstön tutustumiskäynnillä sovittiin myös liège’iläisten opiskelijoiden top-jaksoista Jyväskylässä, vanhusten palvelutaloissa tammi-helmikuussa 2014.

 

Lisätietoja:

Milka Niskanen, kansainvälisten asioiden koordinaattori, Jyväskylän ammattiopisto

Näkymä päiväkodin pihalta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *