Vaihtojaksolta rohkeutta ja itsevarmuutta Vivo-valmennuksen opiskelijoille

Vivo-valmennuksessa olevilla opiskelijoilla on ollut parin viime lukuvuoden aikana mahdollisuus hankkia kansainvälistymiskokemusta opiskelijavaihdosta. Tähän asti toteutuneista vaihdoista kaksi on toteutettu yhteistyössä hollantilaisen Horizon Collegen kanssa ja yksi Italiassa IIS G Alberti -oppilaitoksen kanssa. Horizon Collegen kanssa yhteistyötä Vivo-vaihtojen osalta on rakennettu jo muutamien vuosien ajan.

Kullekin vaihtojaksolle on koottu Vivon opiskelijoista pieni ryhmä, joka on viettänyt kaksi viikkoa Gradian kumppanioppilaitoksessa. Ryhmän mukana on ollut koko jakson ajan kaksi ohjaajaa tukihenkilöinä. Valmennusprosessi on käytännössä sama kuin Vivolla normaalisti, mutta toteutus tapahtuu tässä tapauksessa kansainvälisessä ympäristössä. Kahden viikon ajalle on räätälöity vahvalle pedagogiselle pohjalle rakennettu ohjelma yhteistyössä vastaanottavan oppilaitoksen kanssa. Jaksoilta saatujen kokemusten pohjalta konseptia on kehitetty edelleen, ja toiminnalle on rakennettu samalla jatkuvuutta.

Opiskelijat ovat saaneet vaihtojen aikana rohkeutta ja itsevarmuutta siihen, että pärjäävät myös kansainvälisessä ympäristössä – uusissa tilanteissa, erilaisten ihmisten kanssa ja vieraalla kielellä toimien. Ensimmäisten Vivo-vaihtojen jälkeen on jo havaittu, että ulkomailla tapahtuvan valmennuksen aikana opiskelijat ottavat isompia harppauksia eteenpäin verrattuna samaan aikajänteeseen tutussa ympäristössä toteutetussa valmennuksessa. Kansainvälistymisjaksoilla on ollut vahvasti positiivinen vaikutus opintojen jatkamiseen ja niissä menestymiseen.

Hollantilaisten vierailut Jyväskylässä ovat niin ikään olleet merkittävä osa Vivon valmennusprosessia. Vierailujen aikana kaikki Vivo-valmennuksen piirissä olevat opiskelijat ovat saaneet kansainvälistymiskokemusta, ja he ovat osallistuneet aktiivisesti vierailijoiden ohjelmaan. Opiskelijoille on tarjoutunut mahdollisuus päästä puhumaan englantia ja tutustumaan samalla eri kulttuuritaustoista tuleviin nuoriin tutussa ympäristössä. Tammikuussa Hollannista on tulossa jälleen ryhmä opiskelijoita ohjaajiensa kanssa Jyväskylään vaihtojaksolle, ja ensi keväälle on suunnitteilla uuden Vivo-ryhmän vaihtojakso Hollantiin.

Viime keväällä toteutuneen Hollannin vaihtojakson osalta opiskelijoiden kokemuksiin voi tutustua oppimispäiväkirjan merkintöjen kautta.

Oppimispäiväkirjan sisältö: Kovanen Justus, Myllymäki Arttu, Penttinen Heli, Suomalainen Erika, Vares Rimma, Vähä Viena

Kaikki Vivon opiskelijavaihdot on toteutettu Erasmus+ -rahoituksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *