Kielikurssilla Maltalla

Parhaillaan on haettavissa henkilöstövaihtoapurahat tulevalle lukuvuodelle. Lukiokoulutuksen ja yleissivistävän aikuiskoulutuksen toimijoiden on mahdollista hakea apurahaa myös kurssille osallistumiseen. Hakuohjeen ja linkin hakemukseen löydät intran uutisista.

Schildtin lukion opettaja Marja Sarasoja osallistui kurssille maaliskuun 2020 alussa. Lue jutusta lisää hänen kokemuksiaan.

Kuvat ja teksti: Marja Sarasoja

MATKAN KESKEISET TAVOITTEET

  • Toimin  Schildtin lukiossa psykologian opettajana. Tavoitteenani oli tietysti parantaa englannin kielitaitoani, kaikkia osa-alueita: puhumista, ymmärtämistä, sanavarastoa, kielioppia, ääntämistä.
  • Ensi syksynä meillä järjestetään kansainvälinen konferenssi: Heart and Soul ja sen takia halusin vahvistaa omaa kielitaitoani. Olen ollut kaksi kertaa aikaisemmin kansainvälisillä kursseilla, mutta silloin koulutuksen sisältö on liittynyt omaan oppiaineeseeni.

MITÄ KONKREETTISTA MATKASTA SEURAA?

  • Tietysti toivon, että kielitaitoni paranee ja rohkeuteni käyttää englantia lisääntyy. Viikon mittainen kielikurssi on tietysti lyhyt ja vaikutukset voivat jäädä lyhytaikaisiksi, mutta välillä on hyvä ottaa ” kielikylpyjä”, vahvistaa jo osaamiaan taitoja, tavata uusi ihmisiä ja tutustua heidän kautta toisiin kulttuureihin.

MITEN VIERAILU PALVELI OMAA ASIANTUNTIJUUTTANI?

  • Kurssiin sisältyi sekä ryhmäopetusta ( 9 hengen ryhmä kielitaidon perusteella ) että myös yksityisopetusta. Ryhmäopetus sisälsi lähinnä  kielen ymmärtämiseen ja sanastoon liittyviä harjoituksia. Harmillista oli se, että viikon aikana keskityimme oikeastaan vain muutamaan  sisältöön ruokasanastoon ja valeuutisiin. Olisin toivonut useampia aiheita.  Yksityistunneilla sain esittää toiveen sisällöstä ja siten ne palvelivat paremmin kuin ryhmätunnit. Yksityistunneilla eteneminen oli myös joustavampaa ja opettajat ( joka tunnilla eri opettaja) ottivat hyvin huomioon myös oman alani sanaston laajentamisen.

MITEN JAAN KOKEMUKSIANI JA MITEN SE HYÖDYTTÄÄ MYÖS MUITA?

  • Olen jo rohkaissut kollegoita hakemaan liikkuvuusrahoja kielen opiskeluun. Kielikurssilla pystyi hyvin keskittymään opiskeluun, kun ei tarvinnut huolehtia muista  päivittäisistä velvoitteista. Uskoisin, että tämä kokemus rohkaisi minua jatkossa käyttämään rohkeammin englantia. Sain vahvistusta sille, että omalla kielitaidollani pärjään, ainakin arkitilanteissa. Toisaalta kielitaidon jatkuva kehittäminen on edellytyksenä taidon rakentumiselle.
  • Mukavaa oli myös se, että sai uusia tuttavuuksia. Opiskelun lisäksi ehti myös tutustumaan Maltaan, erityisesti Vallettaan .

Lisätietoja henkilöstövaihdoista: kv-suunnittelija Rea Tuominen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *