Uunituoreita terveisiä Veronasta

Vierailu VET Centre Italia, Verona 27.10.-31.10.2019

Kuva ja teksti: Mira Ahtila ja Sari Mynttinen

ENACin koordinaattorit Luca ja Simona sekä Mira Ahtila ja Sari Mynttinen Gradiasta

Mitkä olivat matkan keskeisimmät tavoitteet?

Matkan tavoitteena oli tutustua matkailu- ja ravintola-alan oppilaitoksiin ja työssäoppimispaikkoihin ja saada uusia työssäoppimispaikkoja Veronan alueelta. Tavoitteenamme oli myös tutustua vaihtoja koordinoivan ENACin toimiston toimintaan joka toimii koulutuksenjärjestäjänä Pohjois-Italiassa. Osa (25%) ENACin toiminnasta tulee EU:n rahoittamana. Tavoitteenamme oli myös lisätä tietoisuutta sekä vaihtoja oppilaitosten välillä ja tutustua Italian koulutusjärjestelmään. Lisäksi tavoitteemme oli perehdyttää ENACin vaihtoja koordinoiva Simona Puggioni opiskelijan näyttöjen arviointiin.

Mitä konkreettista matkasta seuraa?

Vierailu lisäsi laatua opiskelijavaihtoon koska nyt vaihdon oppilaitoksista ja yrityksistä on enemmän tietoa ja opiskelija näin vaivattomampi lähettää oppilaitokseen/yrityksiin ja perehdyttää hänet käytänteisiin.

Miten vierailu palveli omaa asiantuntijuuttani?

Vaikka vierailu oli lyhyt, se oli tehokas ja palveli asiantuntijuuttamme monella eri osa-alueella. Ymmärryksemme italialaisesta koulutusjärjestelmästä parani sekä englanninkielen käyttö sai hyvää harjoitusta.

Oppilaitosvierailuilla saimme kattavan esittelyn opetuksesta ja tiloista sekä pääsimme myös keskustelemaan opiskelijoiden kanssa, osallistumaan käytännön oppitunneille sekä seuraamaan käytännön kahvikurssin koetta. Saimme ideoita siitä, miten tulevien vieraidemme ohjelmaa voisi rakentaa.

Matkan aikana tutustuimme Hotel San Vitoon, missä oli kaksi raca-alan työssäoppijaa. Näyttöjen arviointikeskustelu tehtiin samalla työpaikkaohjaajan ja opiskelijoiden kanssa.

Vierailun lopuksi pääsimme vielä tutustumaan paikallisen, Benedetti La Villa -viinitilan toimintaan ja mm. Amarone viinin valmistukseen. Opiskelijat olivat tilavierailulla mukana.

Tämä matkakokemus lisäsi osaamistamme myös kohdemaassa liikkumisen suhteen. Etsimme oppilaitokset, jotka sijaitsevat maaseudulla haastavien .kulkuyhteyksien varrella. Aikataulu oli tiukka ja suuri osa ohjelmasta kului matkustamiseen kohteiden välillä.

Miten jaan kokemuksiani ja miten se hyödyttää myös muita?

Erityisesti vierailu hyödyttää jatkossa vaihtoon lähtevää opiskelijaa, koska pystymme perehdyttämään hänet vaihtoon huomattavasti paremmin kun tiedetään itse paikan ja sen käytänteet. Keskustelemme kollegojen kanssa tiimipalavereissa matkan annista.

Lisätietoja henkilöstövaihdoista: Rea Tuominen, kv-suunnittelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *