Network of Networks

IMG_2899

Network of Networksin jäseniä Alankomaista ja Skotlannista vieraili Jyväskylässä 28.9.2016 (kuvassa kehittämisjohtaja Anu Tokila ja suunnittelupäällikkö Hanna Rajala vieraiden kanssa). Päivän teemoja olivat ammatillisen koulutuksen reformi, kehittämistoiminta sekä laatu- ja opetussuunnitelma työ.

Network of Networks (NoN) on viiden alueellisen verkoston yhteistyöfoorumi. Verkostojen verkosto. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on ollut osa Finn-net -verkostoa vuodesta 2007 alkaen. Muita alkuperäisjäseniä ovat Koulutuskeskus Salpaus Lahdesta sekä Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu. Uusimpana jäsenenä verkostoon on liittynyt Vantaan ammattiopisto Varia.

Muut verkostot ovat The Dutch Alliance (TDA, Alankomaat), Hetel (Baskimaa, Espanja), WoScoP (Länsi-Skotlanti, Iso Britannia) ja CNI (Pohjois-Irlanti, Iso Britannia. Jokainen näistä verkostoista edustaa 6-8 koulutuksen järjestäjää. Pohjois-Irlannin osalta verkostoon kuuluvat kaikki alueen ammatillisen koulutuksen järjestäjät.

IMG_2932

Jyväskylästä vieraiden matka jatkui Asikkalaan ja Lahteen, jossa Salpaus isännöi järjestyksessä toista verkostojen verkoston vuositapaamista  29.-30.9.2016. Tapaamisen yhteydessä Finn-netin jäsenet allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, jonka avulla selkiytetään mm. viestintää eri verkostojen välillä. Vuonna 2017 Finn-netin osalta yhteydenpidosta vastaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Yllä kuva allekirjoitustilaisuudesta, jossa Jyväskylää edusti rehtori Pirjo Kauhanen. Kuvassa oikealla Lenny van Kempen, TDA:n koordinaattori ja vuosikokouksen puheenjohtaja onnittelee Finn-netin edustajia pian 10 vuotta hyvin toimineesta yhteistyöstä, joka nyt kruunautui yhteistyösopimuksella. Seuraava vuositapaaminen järjestetään syyskuussa 2017 Skotlannissa.

IMG_0920

Tällä kertaa vuositapaamisen pääteema oli ihminen ja teknologia. Torstaina jokainen verkosto esitteli tilannetta ja keskeisiä kehittämistarpeita omalla alueellaan. Perjantaina keskityttiin ideoimaan mahdollisia yhteisiä kehittämishankkeita. Yllä Jyväskylän ammattiopiston opettaja Keijo Salonen kertomassa ajatuksiaan ihmisen ja robotin väliseen vuorovaikutukseen liittyvästä hankeideastaan. Esitys herätti vastakaikua erityisesti hollantilaisissa ja pohjois-irlantilaisissa osallistujissa. Myös TDA toi tapaamiseen tätä teemaa käsittelevän videon ideoinnin pohjaksi.

Jälleen tuli taas toteennäytetyksi, että meillä on myös kehittämistoiminnan saralla enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroja järjestelmäeroista huolimatta.

Lisätietoja Finn-netistä ja Network of Networks:istä: Rea Tuominen, kv-koordinaattori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *