Kansainvälistyvä ammatillinen aikuiskoulutus Aikuiskasvatuksen tutkijatapaamisessa Jyväskylässä 18.-19.2.2016

Uudenkarhealla Ruusupuiston kampuksella järjestettiin aikuiskasvatuksen tutkijatapaaminen teemalla Oppiminen, luovuus ja tunteet aikuisuuden elämänkentillä. Aikuiskasvatuksen Tutkimusseura ja Jyväskylän yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunta kutsuivat aikuiskasvatuksesta kiinnostuneet tutkijat, opiskelijat, aikuiskasvatuksen asiantuntijat ja kehittäjät sekä politiikan tekijät ja yhteisöt pohtimaan näitä sekä muita kentän ajankohtaisia teemoja. Pääpuhujina tapahtumassa olivat professori Päivi Tynjälä Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksesta sekä psykologi, kirjailija ja työyhteisövalmentaja Jarkko Rantanen.

Tutkijatapaamisessa oli valittavissa yhteensä 37 teemaryhmää. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä rikastutti tapahtumaa teemaryhmällä Kansainvälistyvä ammatillinen aikuiskoulutus. Opiskelija- ja asiantuntijaliikkuvuutta edistäneen LAMP-verkoston vetäjänä AMKE International Oy:ssä toiminut Marja Suomaa kertoi hankkeiden tavoitteista ja tuloksista. Hannu Pekkala Jyväskylän aikuisopistosta kertoi kansainvälisistä oppimismahdollisuuksista logistiikan alalla Saksassa sekä siitä, miten näköalat ovat laajentuneet verkostojen laajentuessa ja yhden asian johtaessa toiseen. Maahanmuuttajakouluttaja Ulla Koukkari-Anttonen kertoi, miten kotikansainvälisyyttä on edistetty ja yhteistyötä ammatillisen koulutuksen kanssa tehty Jyväskylän aikuisopistossa. Lisäksi lähihoitajaopiskelija Minna Pakkanen kertoi kokemuksistaan Intian työssä oppimisjaksolta ja pohti aikuisen oppijan tulokulmaa kansainvälisyyteen.

WP_20160219_13_00_26_Pro

Ääneen todettiin, että aikuisopiskelijoiden kansainvälistyminen on suoraan olemassa olevasta tarpeesta nousevaa käytännön toimintaa. Tulokset kuitenkin ovat sen verran vaikuttavia, että niitä kannattaa tarkastella tieteellisinkin menetelmin.

Kahden vuoden kuluttua Aikuiskasvatuksen tutkijatapaamisen järjestää Itä-Suomen yliopisto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *