Leipuriopissa Viipurissa

Viisi Jyväskylän ammattiopiston elintarvikealan opiskelijaa yhdessä neljän Sampon ammattiopiston opiskelijan kanssa tutustuivat Viipuriin ja Aleksandrovits Collegeen 29.9.-1.10.2015 leipomisen merkeissä. Mukana matkalla oli myös kv-koordinaattorit Jyväskylästä ja Lappeenrannasta sekä Sampon elintarvikealan opettaja.

Tiistaiaamuna matkaan lähdettiin bussilla ensin Lappeenrantaan, jossa matkaseuraan liittyivät lappeenrantalaiset ja bussilla jatkettiin rajan yli Viipuriin. Illalla tutustuimme Viipuriin kävellen ja illastaen ja samalla ryhmä tuli nopeasti hyvin tutuksi. Matkanjohtajana toimi Viipurin kuin omat taskunsa tunteva Sampon kv-koordinaattori Anna-Liisa Pekkanen, joka illan aikana kertoi mukavia tarinoita Viipurin historian varrelta.

Keskiviikkona menimme Aleksandrovits College’iin, joka on lähinnä tekniikan alan, pojille suunnattu oppilaitos keskellä Viipuria mutta jossa opiskelee myös tyttöjä esim. keittiö- sekä vaatetusalalle. Keskiviikon ohjelmassa oli pullien ja piirakoiden leipominen viipurilaiseen tapaan. Koulun keittiön henkilökunta oli esivalmistellut jo taikinan ja siten opiskelijat pääsivätkin heti opettajan ja kolmannen vuoden opiskelijoiden ohjaamana pyörittelemään makeita pullia ja suolaisia kanapiirakoita. Aamupäivä meni kuin hujauksessa leipomisen merkeissä ja tietysti tuoreita lämpimäisiä maistellessa ja analysoidessa mm. rakennetta ja makua. Taikinan resepti otettiin huolellisesti talteen ja uusia ideoita leipomisen suhteen syntyi vauhdilla ja käyttökelpoisia tapoja leipoa pullaa painettiin mieleen. Iltapäivällä opiskelijoilla oli vapaata ohjelmaa ja yhdessä ryhmänä kävimme tutustumassa Viipurin linnaan sekä tietysti kauppahalliin. Löytyipä aivan aitoa Viipurin rinkeliäkin kotiin tuomisiksi!

Torstaina ennen kotimatkalle lähtöä päätimme ostaa venäläistä vehnäjauhoa ja sokeria Jyväskylään koululle tuliaisiksi ja testaukseen. Viipurilaisen pullan hyvän sitkon ja maun salaisuus kun kuulemma piilee jauhoissa J Opiskelijat olivat opintoretkeen ja venäläiseen kulttuuriin tutustumiseen erittäin tyytyväisiä ja odottavatkin innokkaina leipomisvinkkien ja kokemusten jakamista omalle ryhmälleen ja ryhmänohjaajalleen koululla.

 

Lisätietoja: Milka Niskanen, p. 040-341 6158

 

WP_20150930_165 WP_20150930_176WP_20150930_189

One thought on “Leipuriopissa Viipurissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *