Maple leaves, Icepower and Hockey

Susa5

Minulla oli ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tekemään hierojaopintojeni neljän viikon työharjoittelu kanadalaisessa jääkiekkojoukkueessa. Tästä kuuluu todella iso kiitos opetushallituksen Kanada-verkostolle ja Warner Hockey School’n johtajalle ja päävalmentajalle, ex-NHL-kiekkoilija Mikko Mäkelälle.

Paikka jossa tein suurimman osan harjoitteluani oli Village of Warner, Albertassa Warnerin maakunnassa sijaitseva  400 asukkaan kylä noin 20 km päässä USA:n rajasta. Calgaryyn matkaa on 280 km.

Kylän suuri ylpeyden aihe on yksityinen jääkiekkokoulu Warner Hockey School joka on voittanut JWHL-mestaruuden kaksi kertaa. Koulu jota pelaajat muiden kylän opiskelijoiden kanssa käyvät on Albertan Provinssin vanhin koulu. Pelaajat ovat kotoisin eri Provinsseista ympäri Kanadaa, muutama myös USAn puolelta.

Majoituin Warnerin residenssissä omassa huoneesani, pelaajat asuivat 2-4 hengen huoneissa. Residenssissä oli oma kokki, joka valmisti päivän ateriat.

Harjoittelu oli kaikin puolin todella onnistunut. Ihmiset joiden kanssa työskentelin olivat mielenkiintoisia persoonia. Työpäiväni Warnerissa muotoutuivat hyvin pitkälti pelaajien opiskeluaikataulujen mukaan. Päivät olivat joskus pitkiäkin mutta toimiminen jääkiekkojoukkueen mukana ei noudata virastoaikoja, koska urheilijan elämä pelikaudella on ajoittain todella kiivastahtista. Pelimatkoilla toimimme ja mukauduimme tilanteiden vaatimin tavoin. Matkakilometrejä kertyi useita tuhansia. Pelasimme Lethbridgessä, Calgaryssä, Buffalossa ja Winnipegissä. Matkasimme linja-autolla sekä lentokoneella.

Susa3 Susa4

Pääsin työskentelemään hierojan näkökulmasta eri urheiluvammojen parissa. Sain hyvää ja asiantuntevaa opastusta Athletic Therapist Amanda Kopjarilta. Joukkueen mukana pääsin kokemaan niin ilot kuin surutkin, mutta mikä tärkeintä, ne koetaan aina yhdessä. Me- henki huokuu joukkueesta joka tapauksessa, kävi miten kävi. Suurin hetki koettiin Buffalossa, jossa joukkue voitti JWHL(Junior Women’s Hockey League), Pohjois-Amerikan mestaruuden. Banquet-tilaisuudessa Buffalossa palkittiin kauden parhaita pelaajia. Warner Hockey School pokkasi neljä palkintoa: Paras hyökkääjä, Arvokkain pelaaja, Paras maalivahti sekä joukkueen runkosarjan voitto. Ei huonosti!

Susa2

Olen erittäin tyytyväinen saamaani mahdollisuuteen ja sen tuomiin haasteisiin. Pääsin näkemään paljon lyhyessä ajassa, kokemaan ja oppimaan uusia asioita, toimimaan eri kulttuurissa elävien ihmisten kanssa ja oppimaan lisää englantia, niin kuin oli tarkoituskin. Suosittelen ja rohkaisen kaikkia tarttumaan tilaisuuteen jos sellaista tarjotaan. Harjoittelu vieraassa maassa, vieraalla kielellä tuo omat haasteensa mutta avartaa omia näkemyksiä ja kokemuksia valtavasti. Kotiin tultaessa mukana on varmasti repullinen kokemuksia.

Susa6

Susanna Kurki

hierojaopiskelija

Jyväskylän aikuisopisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *