Blogin käyttösäännöt

Katso: https://blogit.gradia.fi/bloggaajan-huoneentaulu/

Jyväskylän ammattiopiston oppilaiden ja henkilökunnan blogien käyttösäännöt: https://blogit.gradia.fi/kayttosaannot/

  1. Blogit ovat julkisia ja niitä koskevat samat säännöt ja lait kuin muitakin julkaisuja. Keskustelun herättely ja mielipiteet ovat osa blogikulttuuria,  samoin kommentointimahdollisuuden tarjoaminen lukijoille sekä kommentteihin vastaaminen. Sen sijaan henkilöihin kohdistuvat asiattomuudet ja loukkaukset eivät kuulu blogikirjoitteluun.
  2. Blogien ylläpitäjät vastaavat sivustojensa sisällöstä itse. Tekijänoikeudet sisältöön ovat kirjoittajalla. Blogipalvelussa olevia blogeja kirjoitetaan omissa nimissä, ei anonyymisti. Muista silti, että bloggaajana luot osaltasi mielikuvaa Jyväskylän ammattiopistosta ja sen toiminnasta, sekä itsestäsi.
  3. Vaikka blogissa esitetyt kommentit on selvästi erotettu blogin pitäjän omasta tekstistä, blogin pitäjä on viime kädessä vastuussa myös kommenttien sisällöstä. Siksi blogikommentit olisi hyvä moderoida eikä asiattomia kommentteja tulisi julkaista.
  4. Kunnioita ihmisten yksityisyyttä. Harkitse, mitä on sopivaa kirjoittaa muiden yksityiselämästä heidän tietämättään. Tämä pätee erityisesti henkilökohtaisiksi tarkoitettujen viestien julkaisuun.
  5. Kunnioita myös omaa yksityisyyttäsi. Kaikki, mitä julkaiset itsestäsi blogissa on julkista ja on löydettävissä esimerkiksi nimelläsi hakukoneista vuosienkin perästä.
  6. Muista kysyä lupa kollegoiden ja muiden yksityishenkilöiden yksityistilaisuuksia koskevien kuvien tai videoiden julkaisemiseen.
  7. Varmista, että sinulla on oikeudet käyttää julkaisemaasi materiaalia.

 

Kannattaa tutustua myös

http://en.wikipedia.org/wiki/Blogger%27s_Code_of_Conduct

http://mor10.com/code-of-ethics-for-bloggers-social-media-and-content-creators/

http://pcij.org/blog/bloggers-code-of-ethics

Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto