1. Valitse blogiisi asiallinen sävy
Jokainen blogi on kohdeyleisölle kirjoitettu. Ennen kuin alat kirjoittaa blogikirjoituksia, tee päätös kuka tulee olemaan kohderyhmäsi. Kuka haluaa lukea blogiasi ja miksi? Mieti mitä he haluavat? Tunnista (ja kirjaa) blogisi tavoite ja lukijoiden odotukset. Tee päätös mitä ja mihin sävyyn kirjoitat ja toteuta sitä johdonmukaisesti.
2. Ole rehellinen
Rehellisesti ja vilpittömästi kirjoitetut blogit tuovat kirjoittajan persoonan parhaiten esiin. Tavoitteenasi on todennäköisesti tuottaa itsesi näköinen tuotos, joka parhaassa tapauksessa edesauttaa työpaikan löytämisessä. Edusta itseäsi johdonmukaisesti ja avoimesti.
3. Blogi ei ole vain linkkilista
Bloggaaminen on aikaa vievää ja joskus voi olla hyvin houkuttelevaa vain listata linkkejä. Älä lankea tähän ansaan. Lukijat eivät halua seurata pelkkiä linkkipolkuja löytääkseen mielenkiintoista lukemista. Kirjoita niin mielenkiinoista tekstiä, että se kiinnostaa itseäsi ja lukijoitasi. Anna lukijoille syy pysyä blogissa tarjoamalla ajatuksia ja näkökulmia. Muista, linkki ilman asiayhteyttä on helppo tapa menettää lukijoita.
4. Lähteet, lähteet, lähteet
Älä ota pienintäkään riskiä siihen suuntaan, että sinua voitaisiin syyttää tekijänoikeuksien rikkomisesta, plagioinnista tai sisällön varastamisesta toisesta blogista tai nettisivuilta. Jos haluat käyttää toisen tuottamaa materiaalia, kysy lupa ja mainitse lähde sekä laita linkki alkuperäiselle sivulle, josta lainaus on peräisin.
5. Kirjoita lyhyitä kappaleita
Blogiteksti visuaalinen ilme voi olla yhtä merkittävä kuin blogiteksti itse. Kirjoita lyhyitä kappaleita (2-3 lausetta), jotta teksti olisi helppolukuisempaa. Pitkät ja monimutkaiset lauseet saavat sisällön sekavaksi.