Takaisin koulussa 🙂 Yhtä päivää lukuunottamatta, kaikki päivät ovat iloisesti kuluneet työsalissa. Kiva nähdä kavereita tauon jälkeen.
Pääasiassa olemme tehneet joululeipomuksia. On kyllä kunnolla päässyt virittäytymään joulutunnelmaan 🙂 Ehkä haastavin tehtävä on ollut piparkakkutalo, tai oikeastaan miten sen saa pysymään kasassa. Sen opin, että pienempää taloa olisi helpompi käsitellä ja suorat seinät olisi aika kivat 🙂
Maanantaina leivottiin oman ryhmäni kanssa gluteenittomia jouluherkkuja. Itse tein pikkuisia palsternakka kakkusia ja kaura- hedelmäkeksejä. Palsternakka kakkuset onnistui oikein mainiosti (valitettavasti ei ollut kameraa mukana), oli oikein maukkaita ja kosteita. Maku myös kekseissä oli kohdallaan, tosin uunissa keksit levisivät aika lailla (luulen, että ohjeessa oli liikaa kananmunia joka nesteytti taikinaa liikaa). Reseptiin kumpaankin löysin uusimmasta Kotilieden Leivonta lehdestä (1/2015).
Enää muutama viikko Jouluun. Kiva päästä vähän huilaamaan ja kerämään voimia ensivuoden varalle 🙂 Mutta vielä muutaman viikon ajan saa leipoa voitakina leivonnaisia sekä pullaa ja myös sokerina pohjalla, oppia tekemään KARKKEJA!
maanantaina 9.11.2015 luokassa A 113.
Ota mukaan top-päiväkirja sekä Taikinasta tuotteeksi kirja.
Aamulla käymme työssäoppimisen asioita läpi ja loppupäivästä perehdymme joulunajan ohjeisiin. Uusina asioina mm. sacherkakut ja -leivokset, voitaikinapohjaiset leivokset sekä täytteelliset pitkot ja kranssit sekä paljon, paljon muuta joulun makuihin puettuna…
Tänään oli siis minun näyttöpäivä Seppälän Citymarketin Elosen jauholeipomossa. Jännittää en etukäteen osannut, enkä loppumetreillä kerennytkään sillä kouluttaja ilmestyi paikalle puolitoistatuntia etuajassa! Hyvä niin 🙂 Näyttö meni mielestäni odotetusti ja olen tyytyväinen arvosanaan.
Harjoitteluaika on mennyt nopeasti. Jäljellä on enää neljä päivää. Ja vasta nyt alkaa tuntua, että paikkaan on päässyt sisälle ja alkaa tulla rutiinilla päivän puuhat. Aikaiset herätykset ovat olleet haastavia tällä kertaa (ulkona pimeää ja kylmää, pyörän selkään on vaan hypättävä). Kun itsensä on perille saanut, virtaa tuntuu taas löytyvän ja väsymys on tipo tiessään. Päivät ovat kuluneet nopeaan ja työkavereiden kanssa olen tullut hyvin toimeen.
Ensiviikolla takaisin kouluun ’lepäämään’!
-Paula-
p.s Kuvassa kanssani leipuri- Tanja (ja minun valkosipulileivät :)), jolta olen saanut hyviä neuvoja harjoittelun aikana.
Pitkä työharjoittelujakso kohta takana. Tänään ollut tutkintotilaisuus, joka meni hyvillä arvosanoilla läpi. Toivottavasti kaikilla muillakin kurssikavereilla on mennyt näytöt ja harjoittelu mukavasti. Vähän lomaa vielä itse pidän ennen kouluun palaamista, jaksaa taas keskittyä kun pääsee lataamaan akkuja ensin.
Tutkintotilaisuus oli todella haastava, mutta suoriuduin siitä paremmin kuin mitä itse odotin. Sain paljon hyvää ja rakentavaa palautetta, jota osaan hyödyntää tulevissa haasteissa. Valmistin kolmea eri patonkia ja ruissämpylöitä koneellisesti.
Mukava oli ottaa kuva ohjaajien kera, jotka ovat opettaneet paljon hyödyllistä ja olen oppinut heidän kautta itsestäni uusia puolia. Kuvaan ei saatu kaikkia tärkeitä henkilöitä, jotka ovat harjoittelussani olleet tiiviisti mukana. Harjoittelu on ollut rankka, mutta en olisi missään muualla halunnut tätä harjoittelua suorittaa.
Iso kiitos ohjaajille Iida Sokkanen (vas) ja Satu Panula (oik).
Perustutkintolaisemme ovat työharjoitteluissaan ja tuntuvat kovin nihkeästi jakavan kokemuksiaan tänne blogiin. Jottei tässä vallan sammaloiduta, niin tässäpä tunnelmia taas iltaryhmältä, he treenaavat siis leipurin ammattitutkintoa kohti.
Leipurin ammattitutkintoon opiskeleva ryhmä iltaopinnoissaan työsalissa. Aiheena koriste- ja tuliaisleivät sekä korit ja muutkin koristehärpäkkeet. Mukana hääri myös pari leipurimestariksi kouluttautuvaa. Työt syntyivät parin illan aikana ja opiskelijat tekivät näitä ensimmäistä kertaa, kaikki olivat siis uuden äärellä. Harjoitella pitää taitotyö tutkinnon osaa silmällä pitäen, ja vaikka kaikista näistä löytyykin vielä kehitettävää, niin täytyy todeta, että ”ihan kehityskelpoisia” ovat.