Ao:n avoimet ovet kankaalla.

Edustusta pukkasi tänä viikonloppuna Kankaan luovalla kampuksella missä ei olla aiemmin käyty.

Puitteet olivat hienot kun oltiin vanhan paperitehtaan tiloissa. Pääsimme Outin kanssa tutustumaan työpajoihin ja kävimme päivän päätteeksi myös kaverikuvassa ja mahdollisuus on että kuva päätyy Keski-Suomen museoonkin.

Saimme myös houkuteltua ihmisiä ottamaan meidän alasta enemmän selvää vaikka emme olleet esillä.

Leivoimme yli 500kpl ao-pipareita, joita jäi yli. Muffinit eivät olleet meillä tarjolla joten niiden menekkiä en tiedä.

DSC_0264

Tuotekehitystä

Viimeviikolla puuhastelimme tuotekehityksen parissa. Jokaisella oli hyviä ideoita ja niiden toteutuskin oli onnistunut ottaen huomioon rajallisen ajan. Erityisesti mieleeni jäivät Outin ja Nooran gluteenittomat tuotteet. Ne olivat oikein maukkaita ja onnistuneita. Hyvä tytöt!

Kuvia en voi laittaa, koska olen aika tumpelo tietotekniikan saralla, mutta kaitpa tämänkin suhteen joskus tapahtuu osaltani kehitystä 🙂

Work practice

12596348_10153896818484110_86282378_nHi everyone!

Oh how time flies. Our work practice time is about over and soon we will be seeing each other again. This has been a very enjoyable work practice for me even though we had some very cold weather. Hope to find everyone well and see you all soon.

Greetings

Wanda

Avautumisia

Minulle napsahti tällä viikolla nakki kirjoittaa tänne blogiin, vaikka tälläkin hetkellä voisin vaikkapa viettää vapaa-päivääni tai keskittyä esimerkiksi Näyttösuunnitelmien tekoon. Siitä innoituksen saaneena ajattelin nyt sitten avautua tänne 😀

Tietysti olen saanut tietää jo pari viikkoa etukäteen, että tänne olisi jotakin kirjoitettava ja mieluiten työharjoittelusta kuvien kera, jotta lukijat näkisivät minkälaiselta leipuri-kondiittorin ala on meille opiskelijoille näyttäytynyt. Mutta viimeaikoina olen pyrkinyt elämään hetkessä ja olla murehtimatta huomisesta. Ja oikeesti kuinka moni luokkamme ulkopuolinen on eksynyt tänne lukemaan näitä kirjoituksia?

Sille on monia syitä miksi olen tänne blogiin kirjoittamista vastaan.
Ensinnäkin en välitä kertoa omista tekemisistäni tuntemattomille ihmisille, ja en ole oikein koskaan osannut selittää asioita niin, että joku ne ymmärtäisi.
Jos minua kiinnostaa se miten luokkakavereillani on mennyt työharjoittelussa, voin kysyä sen heiltä suoraan. Nykyään muutenkin aikaa menee jo ihan liikaa eri laitteiden näyttöjen tuijottamiseen, aidon vuorovaikutuksen sijaan.

Mutta onko sekään ammattieettisesti oikein, että meidän tulisi kuvata tuotteita työharjoittelussa puhelimillamme, joita tuskin pesemme yhtä usein kuin käsiä. Muutenkin niin työharjoittelussa kuin palkkatyössä henkilökohtaisten esineiden säilytyspaikkahan kuuluisi olla pukukaapissa. Työpaikalla, jossa on riittävästi tekemistä ei päivän aikana edes ehtisi miettiä koko puhelinta.

Minulla ei nyt satu olemaan tänne mitään edustavaa kuvaa työharjoittelupaikassa tehdyistä tuotteista, sillä olen keskittynyt muihin asioihin.

Kiitos jos jaksoit lukea tämän ja anteeksi että menetit aikaasi.

– Katja

Kuulumisia pandalta ja sokeritöitä

NO mutta hyvää iltaa kaikille ja terveisiä pandalta.

Paikka on hyvin mielenkiintoinen ja olen tykännyt olla täällä. Työtehtäviä, laitteita ja robotteja on aikas huikea määrä, Itse olen ensimmäiset 3 viikkoa raestamossa pohjustamassa suklaarakeita, lakupuikkoja ym. namusia 🙂  loput 3vk olenkin työstämässä suklaata.

Yleesä sanotaan että menneitä ei muistella mutta nyt tehdään poikkeus ja muistellaan kuitenkin ihan pikkuriikkisen kuvien muodossa sokerityöviikkoa.

20160107_125632 20160107_125642 IMG-20160108-WA0001

Työssäoppimassa

Minäpä nyt sitten muutaman sanan runoilen tänne Tarjan vienosta pyynnöstä☺Vähän nihkeästi lähti harjoittelu Vilhelmiinassa käyntiin, oli hieman tyhmä ja hidas olo, mutta ehkäpä se tästä lähtee rullaamaan alkukankeuden jälkeen. Kiva työporukka ja siistit puitteet. Ja taas sain tehdä tuttavuutta Vaasan pakkasriisipiirakoiden kanssa Vähän pettymys oli kuinka paljon tämäkin firma käyttää valmiita pussijauheita esim. hyydykekakuissa. Lieköhän Mummin pullapuoti lähitienoon ainoa konditoria missä näitä jauhetäytteitä ei käytetä, ainakaan vielä. Mutta tsemppiä kaikille harjoitteluun☺

Työkoe ja tuotekehittelyä

image

 

Työkoe on vihdoin ja viimein takana! Työkoetta ähersi 4 aikaisemmin valmistuvaa ja kyllähän sitä hommaa riitti! Yllättävän vähän kuitenkin tuotteita pöytään tuli vaikka tuntui että olisi leiponut isompiinkin kekkereihin. Tosin kuvassa on vain maistijaisversiot.

Tuotekehittelyä olen tehnyt Sacherkakun osalta, minulla on paljon gluteenitonta ruokavaliota noudattavia ystäviä ja halusinkin kokeilla miten saisin hyvän Sacherkakun tehtyä gluteenittomana. Kokeiluversiooni laitoin gluteenitonta jauhoseosta ja mantelijauhoa vehnäjauhon sijaan. Muuten leivoin kakun samalla tavalla. Lopputulos ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen, kakku oli hyvää mutta mantelijauhosta johtuen kovin ”rakeista” eikä ollenkaan Sacherkakulle tyypillinen pehmeä ja suussasulava. Tämä pohja olisi kuitenkin sopinut hyvin esim. Täytekakun pohjaksi. Pohja oli jämäkkä joten niistä oisi saanut hyvän kerroskakun. Suosittelen kuitenkin Sacherkakkuun käytettävän vain gluteenitonta jauhoseosta sillä se on hienojakoisempaa kuin mantelijauho.

Näillä tunnelmilla joulun odotukseen!