Työkoe ja tuotekehittelyä

image

 

Työkoe on vihdoin ja viimein takana! Työkoetta ähersi 4 aikaisemmin valmistuvaa ja kyllähän sitä hommaa riitti! Yllättävän vähän kuitenkin tuotteita pöytään tuli vaikka tuntui että olisi leiponut isompiinkin kekkereihin. Tosin kuvassa on vain maistijaisversiot.

Tuotekehittelyä olen tehnyt Sacherkakun osalta, minulla on paljon gluteenitonta ruokavaliota noudattavia ystäviä ja halusinkin kokeilla miten saisin hyvän Sacherkakun tehtyä gluteenittomana. Kokeiluversiooni laitoin gluteenitonta jauhoseosta ja mantelijauhoa vehnäjauhon sijaan. Muuten leivoin kakun samalla tavalla. Lopputulos ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen, kakku oli hyvää mutta mantelijauhosta johtuen kovin ”rakeista” eikä ollenkaan Sacherkakulle tyypillinen pehmeä ja suussasulava. Tämä pohja olisi kuitenkin sopinut hyvin esim. Täytekakun pohjaksi. Pohja oli jämäkkä joten niistä oisi saanut hyvän kerroskakun. Suosittelen kuitenkin Sacherkakkuun käytettävän vain gluteenitonta jauhoseosta sillä se on hienojakoisempaa kuin mantelijauho.

Näillä tunnelmilla joulun odotukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *