Näytteenotto ja asiakaspalvelu lähihoitajan työssä – avauksia uusiin tapoihin oppia ja tehdä yhteistyötä työelämän kanssa

Keväällä 2016 kahdentoista lähihoitajaopiskelijan ryhmä aloitti valinnaisen tutkinnon osan nimeltä ”Näytteenotto ja asiakaspalvelu lähihoitajan työssä”. Tutkinnon osa on toteutettu yhteistyössä Fimlab Oy:n kanssa.

Lähiopetusjakso oli kahden viikon pituinen. Opetuksen järjestämisestä vastasivat Fimlabin omat työntekijät. Teoriajaksoon kuului luentoja ja sen lisäksi käytännön harjoitteluna otettiin suoniverinäytteitä, muita näytteitä sekä EKG-filmejä. Opintojen aikana vierailtiin Keski-Suomen keskussairaalan laboratoriossa.

Työssä oppiminen tapahtuu Fimlabin eri toimipisteissä ympäri maakuntaa. Harjoittelujakso on pidempi kuin muissa valinnaisissa tutkinnon osissa.

Näytteenottotyö on käytännönläheistä. Haasteita näytteenottoon tuovat erilaiset asiakkaat. Joskus näytteen saaminen suonesta on vaikeaa, mutta niin helppojen kuin hankalienkin näytteiden saaminen tuottaa onnistumisen tunteen näytteenottajalle.

näytteenottokuva

Kokemuksistaan kertoivat Tommi, Anne, Laura, Kristiina, Marjut, Virpi, Tiina, Heidi, Marika, Nita ja Rosa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *