Kehitysvamma-alan erikoisammattitutkinto

Kehitysvamma-alan erikoisammattitutkinto

Kohderyhmä
Kehitysvamma-alan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu kehitysvammapalveluissa toimiville työntekijöille, joilla on vähintään sosiaali- ja /tai terveysalan ammatillisen perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot, työkokemusta alalta sekä syventäviä ja täydentäviä opintoja alalta.

Kuvaus
Tutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan erikoisosaamiseen ja kehittämiseen. Koulutus toteutuu oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena monimuotokoulutuksena.

Tutkinnon pakolliset osat

  • Ammatillinen toimiminen kehitysvamma-alalla
  • Toimiminen palvelujärjestelmässä ja työyhteisössä

Valinnaiset osat, joista on valittava kaksi, kysynnän mukaan toteutettavat vaihtoehdot:

  • Ikääntyneen kehitysvammaisen ihmisen hyvinvoinnin ja timintakyvyn tukeminen
  • Vaikea- ja monivammaisen henkilön osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen
  • Autistisen henkilön osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen
  • Mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen
  • Yrittäjyys

Koulutus sisältää lähiopetusta, itsenäistä etäopiskelua sekä työssäoppimista. Koulutuksen lopullinen sisältö ja kesto määräytyvät henkilökohtaistamissuunnitelman perusteella, jossa aiempi koulutus, työkokemus ja muu toiminta kartoitetaan. Oppisopimuskoulutuksella opiskelu edellyttää, että opiskelijalla on työpaikka, jossa voi työskennellä kehitysvammaisten parissa tai että hän työskentelee yrittäjänä.

Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Ota yhteys Jyväskylän oppisopimuskeskus Krista Hanski puh. 040 341 5191, etunimi.sukunimi@jao.fi

Hae koulutukseen

Lisätietoja antaa
Kouluttaja Leena Elomaa puh. 040 341 6325 etunimi.sukunimi@jao.fi ja opiskelijan ohjauspalvelu puh. 040 341 5055, s-posti: aikuisopisto@jao.fi.