Mod att fornya webbplats har publicerats!

Hälsningar till Dig!

Bästa kunnande-projektet avslutats snart men vi hoppas att det arbete som har gjorts kan utnyttjas ännu en lång till framåt i många olika former. I det här blogginlägget presenterar vi en omfattande webbplats för utveckling av kunnandet om yrkesutbildningen. Webbplatsen har utvecklats av alla fem yrkeslärarhögskolor, Yrkesakademin i Österbotten samt Åbo Akademi. Ett av projektets många mål är att producera stödmaterial till förmån för utbildningsanordnarna i genomförandet av den nya yrkesutbildningen.

Arbetet inleddes redan 2017 när den första, omfattande kompetenskartläggningen gjordes. I kartläggningen deltog närmare 1500 personer som arbetar med yrkesutbildning. Kartläggningsresultatet publicerades i den berömda ”kakrapporten” i början av 2018. Under år 2018 och 2019 har kompetensbehoven uppdaterats vartefter den nya yrkesutbildningen har kommit igång och förverkligas samtidigt som nya kompetensbehov observerades. De sex kakbitarna blev till fem kompetenshelheter, vilka är följande:

1.Personlig tillämpning

2. Handledning

3. Sätt och möjligheter för lärande

4. Yrkesprov och bedömning av kunnande

5. Självledarskap och utveckling av det egna arbetet

Dessa kompetenshelheter resulterade i en omfattande webbplats som kommer att betjäna utbildningsanordnarna åtminstone två år från och med nu. Vi hoppas att webbplatsen kommer till användning både vid introduktion av ny personal men också för mer erfaren personal för att kvalitetssäkra verksamhetssätten enligt den nya lagstiftningen!

Mod att förnya!

www.modattfornya.fi

www.rohkeastiuudistamaan.fi

 Å arbetsgruppens vägnar,  Jiri Vilppola

TAMK Ammatillinen opettajankoulutus

Haaga-Helia Ammatillinen opettajankoulutus

HAMK Ammatillinen opettajankoulutus

JAMK Ammatillinen opettajankoulutus

OAMK Ammatillinen opettajankoulutus

Yrkesakademin i Österbotten

Åbo Akademi

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *