Rohkeasti uudistamaan verkkosivu julkaistu!

Tervehdys Sinulle!

Parasta Osaamista- hankkeen päättyminen alkaa olla käsillä, mutta tehtyä työtä tullaan toivottavasti hyödyntämään vielä pitkään ja monessa eri muodossa. Tässä blogitekstissä esittelemme kattavan verkkosivuston, jonka ovat hankkeen aikana rakentaneet kaikki viisi ammatillista opettajakorkeakoulua yhteistyössä Yrkesakademin ja Åbo Akademin kanssa. Yhtenä hankkeen monista tavoitteista oli tuottaa ammatillisen koulutuksen järjestäjien käyttöön tukimateriaalia, joka tukee heitä uuden ammatillisen koulutuksen toteuttamisessa.

Tämä työ alkoi jo 2017, kun ensimmäinen laaja osaamistarveselvitys tehtiin. Tähän selvitykseen osallistui lähes 1500 henkilöä ammatillisen koulutuksen toimintaympäristöistä, ja tuloksena julkaistiin kuuluisa ”piirakkaraportti” alkuvuodesta 2018. Osaamistarpeita päivitettiin vuosien 2018 ja 2019 aikana, kun uusi ammatillinen koulutus oli jo päässyt hyvään toteutusvaiheeseen. Kuudesta piirakanpalasta päivittyi viisi osaamiskokonaisuutta, jotka ovat:

  1. Henkilökohtaistaminen
  2. Ohjaus
  3. Oppimisen tavat ja mahdollisuudet
  4. Näytöt ja osaamisen arviointi
  5. Oman työn johtaminen ja kehittäminen

Näiden osaamiskokonaisuuksien ympärille on nyt rakennettu kattava verkkosivusto, joka tulee palvelemaan ammatillisen koulutuksen järjestäjiä vähintäänkin kaksi vuotta tästä eteenpäin. Toivottavasti sivusto tulee ahkeraan käyttöön niin uuden henkilöstön perehdyttämiseen kuin myös uuden lainsäädännön mukaisten toimintatapojen laadunvarmistukseen jo kokeneemmillekin konkareille!

Rohkeasti tutustumaan!

www.rohkeastiuudistamaan.fi

www.modattfornya.fi

Työryhmän puolesta,  Jiri Vilppola

TAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu

JAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu

OAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Yrkesakademin i Österbotten

Åbo Akademi

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *