Ammatillinen koulutus ja työelämä -kumpikin tarvitsee toisiaan!

Tänä vuonna Tutkintomestarit ry:n vuosittaisessa syysseminaarissa oli vahvana teemana ammatillisen koulutuksen työelämäyhteistyö. Mukana matkassa oli koulutuksen järjestäjien ja työelämän edustajia. Parasta osaamista -hanke toi seminaariin oman panoksensa keskusteluttamalla osallistujia hankkeessa tuotettujen osaamisen arvioinnin oppaiden ja työelämässä oppimisen muistilistojen avulla. Samassa yhteydessä oli mahdollisuus esitellä tulevia koulutuksia ja kaikkea sitä, mitä sivustoiltamme löytyy. Tiivis ja saumaton yhteistyö opettajien ja työpaikkojen edustajien kanssa koettiin ammatillisen koulutuksen laadun näkökulmasta välttämättömäksi, mutta ongelmaksi koettiin se, ettei sitä olla oikein kummaltakaan puolelta riittävästi resursoitu ja on ainakin osittain osapuolten oman kiinnostuksen varassa.

PO -hankkeesta mukana olivat Hannu Korkala OAMK:sta ja Tomi Raitanen HAMK:sta. Yhteistyön tärkeyttä painottivat omissa puheenvuoroissa myös Markku Kokkonen OPH:sta ja Veli-Matti Lamppu AMKE:sta.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *