Osaamistarveselvityksien pilotoinnit ovat käynnistyneet

Viisi alueellista työryhmää ovat kukin laatineet työsuunnitelmat osaamistarveselvitystyön tekemisestä. Pilotointivaiheessa kokeillaan eri menetelmiä osaamistarpeiden selvittämiseksi opetus- ja ohjaushenkilöstön osalta. Menetelminä muun muassa teemahaastattelut, varjostaminen ja delfoi-metodi. Selvitystyön johtavana teemana kaikissa menetelmissä on ns. reformi ympyrä. Jyväskylä (JAMK – JKKY) – Pohjois-Karjala (PKKY) alueella selvitystyö toteuteaan teemahaastatteluina, joita toukokuun aikana kaikenkaikkiaan 18 kpl. Ensimmäinen edellä mainitun aluetyöryhmän teemahaastattelu tänään Lieksassa ja huomenna Joensuussa JKKY:n projektiasiantuntijoiden toimesta. Hankeverkoston toimijoiden osalta tehtävä pilotointityö toteutetaan pääsääntöisesti toukokuun aikana, minkä jälkeen edetään valittua/valittuja menetelmiä hyödyntäen valtakunnallisesti eri koulutuksen järjestäjien tahoille. Osaamistarveselvitystyöhön osallistetaan myös esimiestasoa ja oppilaitosjohtoa.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *