Vad ska bästa kunnande göra?

Nätverksprojektet Bästa kunnande ska utveckla undervisnings- och handledningspersonalens kunnande som stöd i genomförandet av reformen inom yrkesutbildningen. Projektet har 5 tydliga huvudmål. Målen är följande:

  1. Kartlägga de centrala kompetenskraven och –behoven för att utveckla undervisnings- och handledningspersonalens kunnande.
  2. Utarbeta förslag på en modulär kompetenshelhet utgående från kartlagda kompetenskrav och –behov.
  3. Skapa och sprida verksamhetsmodeller, material  och fortbildning för att utveckla undervisnings- och handledningspersonalens kunnande.
  4. Producera verksamhetsmodeller och material för utbildning som ordnas på arbetsplats till utbildningsanordnarnas förfogande.
  5. Producera verksamhetsmodeller och material för introduktion av arbetsplatshandledare till utbildningsanordnarnas förfogande.

presentationen kan du läsa om bakgrunden till nätverksprojektet och vad målen innebär i praktiken samt tidslinjen för projektet. Använd gärna den här presentationen när du berättar om Bästa kunnande i Svenskfinland.

Nu pågår planeringen av hur vi ska utreda undervisnings- och handledningspersonalens kunnande. Yrkeslärarhögskolorna gör områdesvisa arbetsplaner och YA! Hör tillsammans med Tredu till TAMKs område. YA! har också diskuterat vidare med Åbo Akademi om Bästa kunnande för Svenskfinland och aktivare börjat sprida information om projektet. T.ex. VASEK, Vasaregionen utveckling AB fick 11.4. 2017 ta del av  information om Bästa kunnande. Bilden kommer från det tillfället.

Nu varvar vi ner och önskar alla en Glad Påsk!

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *