Bästa kunnande är i gång i Svenskfinland

Bästa kunnande – Parasta osaamista är ett nätverksprojekt som ska stöda utvecklingen av undervisnings- och handledningspersonalens kunnande i reformen av yrkesutbildningen.  Bästa kunnande koordineras av samkommunen i Jyväskylä (JKKY) och YA! är en av parterna. Projektet är treårigt och det inleddes i januari 2017. YA!  har som uppgift att dela  information och göra det finlandssvenska nätverket av utbildningsanordnarna delaktiga i projektet.

Hela nätverket i Bästa kunnande,  dvs alla tio utbildningsanordnare och fem yrkeslärarhögskolor,  har hittills samlats två gånger: 20.1.2017 vid Utbildningsstyrelsen där både Undervisnings- och kulturministeriet och Utbildningsstyrelsen framförde sina önskemål om målen för Bästa kunnande och 15.3.2017 en planeringsträff i Jyväskylä där projektparterna var samlade för en precisering av projektplanen och uppdatering av tidtabellen.

Under de projektets tre första månader har YA! och representanter för Åbo Akademi träffats två gånger för att diskutera yrkesutbildningsreformen och kompetensbehov. På bilden diskuterar Petri Salo, Michael Uljens från Åbo Akademin och Kenneth Heimdahl och Harriet Bystedt från YA!. Birgit Schaffar-Kronqvist, ÅA, följde mötet via Skype och Christel Holmlund-Norrén fotograferar.

Bästa kunnande vill dela aktuell information snabbt och har därför den här bloggen som informationskanal. YA! har inte för avsikt att översätta allt material som produceras i projektet utan väljer det som är mest väsentligt för det finlandssvenska nätverket. Ni har alla tillgång till information som hela nätverket delar på bloggen.

Det är inga små visioner för Bästa kunnande; du och jag tänker kanske att vi inte vet hur vårt lärar- eller handledningsarbete ser ut nästa år –  men i Bästa kunnande borde vi se 5-10 år framåt i tiden!

Nu ska vi öka   här  – sprid information i ditt närverk om bloggen för Bästa kunnande och följ oss på resan i yrkesutbildningsreformen och utvecklingen av undervisnings- och handledningspersonalens kunnande!

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *