Digipalveluiden ja Parasta palvelua -kehittämisohjelman yhteistyönä syntyi itsenäisesti suoritettava verkko-opintojakso sekä Gradiassa että valtakunnallisesti hyödynnettäväksi.

Digipalvelut ja Parasta palvelua -kehittämisohjelma ovat yhdessä toteuttaneet Gradian Moodlessa julkaistavan verkkototeutuksen. Arjen kumppanuus työelämäyhteistyössä – Gradia -verkkokurssin sisältö on tuotettu kehittämisohjelmassa. Gradia Digipalveluista Antti Lehtinen on vastannut teknisestä toteutuksesta Moodleen, sekä tuottanut verkkokurssin visuaalisen ilmeen kehittämisohjelman kuvituksen pohjalta. Tukena Antin työssä on ollut Gradian Opetusteknologian tiimi. Sisällöntekijöiden toive verkkosivumaisesta ilmeestä toteutui valituilla työkaluilla. Valittu ilme toteutettiin pääasiallisesti käyttäen H5P Course Presentation -aktiviteettia.

Opintojakson sisällöissä käydään läpi, millainen on opettajan rooli työelämäkumppanuuksien rakentajana ja ylläpitäjänä työelämässä oppimisen prosessissa. Tämä opintojakso on tulossa itsenäisesti suoritettavaksi koko Gradian opetus- ja ohjaushenkilöstölle syksyn 2020 kuluessa.

Tästä opintojaksosta on tehty kaksi toteutusta Gradian Moodle-ympäristöön: yksi valtakunnalliseen levitykseen kehittämisohjelman puitteissa, ja toinen Gradian sisäiseen käyttöön. Hanketyön tuloksena sama opintojakso on tarjolla oppilaitosten omiin Moodle-ympäristöihin siirrettäväksi. Gradialle tuotettu versio on toteutettu ammatillisen koulutuksen strategia 2019-rahoituksen tuella.

Alkuperäistä sisältömateriaalia ovat olleet tuottamassa Kaisa Liinanki (Gradia), Päivi Kalliokoski (Keuda), Hanna Orava (Tredu), Johanna Toivanen (Tredu), Pirkko Pölönen (Tredu) ja Gradian toteutuksessa sisältöasiantuntijoina ovat olleet Krista Hanski ja Anna Taipale.

Kategoriat: Yleinen

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *