Millaisia työkaluja on käytössä mm. esitysgrafiikkaan, kuvaamiseen ja hahmottamiseen? Haluatko vinkkejä, kuinka hyödyntää sosiaalista mediaa opetuksessa?

Täällä esitellään muutamia sovelluksia ja ideoita opetukseen.

H5P

H5P on monipuolinen työkalu, jota kannattaa käyttää osaamisen kartuttamisessa ja asioiden harjoittelussa. Voit tehdä sillä moderneja sähköisiä tehtäviä, joilla pystyt tukemaan esimerkiksi käsitteiden oppimista. Lisäksi pystyt tekemään toiminnon avulla interaktiivisia kuvia, videoita ja 360-kuvia.  

H5P-toimintojen käyttäminen Moodlessa
H5P-toiminnon kopioiminen
H5P-monivalintakyselyn tekeminen

Käy katsomassa myös suomenkielinen yleinen opas “H5P-interaktioita helposti“. Opas on tuotettu osana Ammattiin! – Etelä-Savon toisen asteen kehittämishanketta.


Flipgrid

Flipgrid on selainpohjainen sovellus, jolla opettaja voi luoda alustan, johon osallistujat, esimerkiksi opiskelijat, tallentavat lyhyitä videoita. Käytä tätä esimerkiksi osallistujien tai aiheen esittelyyn, videopäiväkirjana tai myynti-/hissipuheiden tallentamiseen. Voit myös linkittää Flipgrid-sivun oman tiimisi välilehdelle Office 365 Teams:ssa tai suoraan Moodlen työtilaasi.

Flipgridiin kirjautuminen ja käyttö


Näyttökaappausvideoiden kuvaaminen

Näyttökaappausvideolle voit taltioida tietokoneen näytölläsi olevia tapahtumia, kuten toimintoja tai hiiren liikkeitä. Tällä tavalla saat tehtyä esimerkiksi opetus- ja ohjevideoita. Näyttökaappausvideoita voit tehdä useammallakin eri sovelluksella.

Näyttökaappausvideon tekeminen eLecta Live Screen Recorder -sovelluksella 
Näyttökaappausvideon tekeminen PowerPointilla

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *