Gradian sisällä järjestetään syksyllä 2019 webinaarisarja saavutettavuudesta oppilaitoksessa. Tallenteet webinaarista tulevat tähän sivustoon kunkin tapahtuman jälkeen.

OSA 1: Saavutettavuudesta yleisesti

Webinaarin ensimmäisessä osassa kerrotaan, että laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta ohjaa mm. julkisen sektorin verkkosivujen saavutettavuutta. Laki on tullut voimaan keväällä 2019 ja sisältää erilaisia siirtymäaikoja verkkosivujen ja mobiilisovellusten saavutettavuusvaatimusten täyttämisen suhteen.

Saavutettavuuswebinaari osa 1/4 11.10.2019 Merja Hakanen & Hanna Frilander

Webinaarin tekstivastine on saatavilla oheisesta pdf-tiedostosta:

Osa 2: Saavutettavat asiakirjat

Webinaarisarjan toisessa osassa tutustutaan, kuinka Microsoft Word:llä voi tehdä saavutettavia asiakirjoja. Lisäksi tallenteessa keskustellaan saavutettavien pdf-asiakirjojen sekä Power Point-esitysten laatimisesta. Tallenteessa myös näytetään käytännön esimerkkejä, kuinka Microsoftin sovellusten helppokäyttötoimintoja käytetään.

Saavutettavuuswebinaari 2/4 21.10.2019 Merja Hakanen ja Hanna Frilander

Osa 3: Saavutettavuus verkkosivuilla ja oppimisympäristössä

Webinaarisarjan kolmannessa osassa tutustutaan miten saavutettavuutta voidaan edistää verkkosivuilla ja oppimisympäristössä. Asiaa tarkastellaan sisällöntuottajan, kuten opettajan, näkökulmasta. Esimerkkeinä käytännön toteutuksissa esitellään saavutettavuustoimintoja WordPressissä sekä Moodlessa.

Saavutettavuuswebinaari 3/4 4.11.2019 Merja Hakanen ja Hanna Frilander

Osa 4: Saavutettavat videot

Webinaarisarjan neljännessä ja viimeissä osassa käydään läpi saavutettavia videoita ja äänitallenteita. Mitä tarkoittaa tekstivastine ja millaisia keinoja on olemassa sen laatimiseksi?

Saavutettavuuswebinaari 4/4 26.11.2019 Merja Hakanen ja Hanna Frilander