Luotsiopet – matalan kynnyksen vertaistukea opetus- ja ohjaushenkilöstölle

Kuka on luotsiopettaja? Mitä hän tekee? Mitä hyötyä on luotsitoiminnasta?

Parasta osaamista – hankkeessa  kehitetty Luotsiopet – malli on yksi vastaus opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamisen kehittämiseen ja sitä tukevaan yhteisölliseen toimintakulttuuriin.

Ks. Luotsaamalla laatua – Luotsiopettajuus käytännössä – video https://youtu.be/OlRRFaCFejQ

Luotsiopet – malli on herättänyt kiinnostusta useissa koulutuksen järjestäjissä. Syystäkin, sillä työelämän ja ammatillisen koulutuksen uudistukset edellyttävät opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamisen kehittämistä ja jatkuvaa ajan tasalla pysymistä. Tarvitaan erilaisia tiedon jakamisen ja levittämisen malleja. Luotsiope on työyhteisönsä vertaistuki, joka auttaa, neuvoo ja kannustaa kollegoitaan arjen haasteissa ja muutostilanteissa toimien myös esimiehen tukena. Hän jakaa positiivisella asenteella tietoa ja hyviä käytänteitä ja perehdyttää myös uusiin tilanteisiin. Luotsiope ratkaisee ongelmia arvioinnista, henkilökohtaistamisesta, työelämässä oppimisesta ym. pedagogisista kysymyksistä yhdessä eri osapuolten kanssa. Tuloksena on kohonnut laatu ja lisääntynyt hyvinvointi koko työyhteisössä.

Ks. lisää https://blogit.gradia.fi/parasta_osaamista/toimintamallit-ja-materiaalit/luotsiopet/

Luotsiopettaja toimii matalan kynnyksen periaatteella omassa organisaatiossaan; voit ottaa yhteyttä kehen tahansa luotsiin arjen erilaisissa kysymyksissä ja tilanteissa. Sovi tapaaminen, soita, someta tai lähetä kysymyksesi vaikkapa sähköpostilla. Luotsit järjestävät myös Skypejä, työpajoja ja esim. teemakohtaisia kahvihetkiä, kuten ”HOKS-kaffit” tarpeen mukaan. Luotsimalli voi vaihdella oppilaitoskohtaisesti esim. luotsien määrä.

Me Sedussa kuin mm. myös Omnia ja Tredu kokeilimme Parasta osaamista – hankkeessa Luotsiopet- mallia hyvällä lopputuloksella. Jaamme mielellämme kokemuksia ja autamme sinua eteenpäin.

 

Lisätietoja:

Marja-Terttu Kurunsaari, Luotsiopet – työryhmän pj.

innovaatiopäällikkö, Parasta osaamista – verkostohankkeen projektipäällikkö Sedussa

puh. 040 868 0814, email marja-terttu.kurunsaari@sedu.fi

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *