Kukkia

Tämä päivä aloitetaan marsipaani ruusuilla. Pikku hiljaa alkaa varmaan nekin jo onnistumaan. 

Siinä Taija ja Carita tekivät ruusuja. Minulla oli suklaa touhuja. Tein hienoja suklaa koristeita värikkäillä kuvioilla. Helppoa sulatettu suklaa kaadetaan valmiiksi kuvioidun vuovin päälle. Leikataan ja jähmetetään ja siinä kauniita kuvioita suklaassa. 

Sain minäkin muutaman ruusun päivän aikana tehä. 

Ruusu armeijamme valmiina lähtöön. Tuli niitä tehtyä sellainen 80 kappaletta. Kuvan tämän paika ’vetopohjasta’, pieniä juttuja tällä ei harrasteta. 

Iltapäivä kului kakuissa. Minulla Oreo, Caritalla pähkinä kakku ja Taija pääsi perinteistä unkarilaisen kakun vaahtokerrost. Joka vuosi täällä järjestetään kakku kilpailu, 25.5 unkarin ensimmäisen kuninkaan syntymäpäivänä. Kakun saa valmistaa vain unkarilaisista raaka-aineista, pääsimme valmistamaa viimevuoden voitaja kakkua. Kakussa oli unkarin lipun värit, vihreää saatiin kurpitsa pastasta, punaista vadelmahillosta ja valkoinen osuus oli kermavaahtoa ja vanukasta. Hyvin mielenkiintoinen kakku.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *