Viikko kolme alkakoon

Maanantai kello soi 07.00..aamupalaa ja vaatteet niskaan.07.56 nokka kohti ekaa bussia,jolla mennään keskustaan ja keskustasta bussi numero 2.  lähtee 8.18 Prima novaan. Jossa ollaan perillä n.8.30. Tänään työpäivä alkoin kananmunia rikkoen. Sitten Kondikseen oli ilmestynyt ruisjauho pusseja,tai jotain ruisjauhoja muistuttavaa jauhoa.. hetki meni puuroriisiä etsiessä mutta sitäkin löytyi jonkinlaista kun taas google ja kääntäjä oli käytössä et ei kun puuron keittoon.Ruokatauon jälkeen saimmekkin alkaa työstää taikinaa.Eka satsi taikinaa meni roskikseen koska todettiin että nämä jauhot ei vehnäjauhoja kaipaa. Taikina kaksi olikin jo parempi ja makukin ehkä vähän muistutti ruistaikinaa.(hyvin vähän)  eikun kaulaamaan.  Sitten etsimme pyöreän muotin jolla paineltiin piirakan aihioita. Mira ja Taija täytti ja rypytti piirakat sillä välin kun minä laitoin muna kiehumaan. Miran ja taijan ympärille kerääntyi uteliaita työkavereita joista yksi uskalsi yrittää rypyttämistä. Oli kuullema hankalaa mars uunille.  Hieman sai  taas uunin kanssan olla hereillä kun se on tehokas peli ettei piirakat pala uuniin.  n. 18min ja piirakat oli valmiita. Voitelu ja hetkeksi liinan alle pehmenemään. Yllätyin itsekkin et hei nehän maistuukin itseasiassa ihan hyviltä. Ja tuntui ne maistuvan kaikille muillekin varsinkin munavoin kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi sain tehdä sokerittoman,maidottoman ja gluteenittoman kakkupohjan. Aineita en osaa lueteilla kun kananmunan, joku sokerin korvike ja perunajauhot.  Kakku massa tehtiin vakuias+sokerinkorvikevaahto ja keltuis+sokerinnkorvikevaahto nebsekoiteiin keskenään ja sitten massaan lisättiin kaakaojoku+perunajauhot. Massa jaettiin neljään kakku renkaaseeen. Siinäpä se.

 

 

 

 

 

 

 

Vielä kerkesin viimeistellä yhden pellillisen leivoksia metsämarjoilla ja liivatteella.Pikkuhiljaa alkaa jo hahmottaa missä mikäkin on ja mitä ne haluaa että tehdään. Välillä työskentelyä seisauttaa se kielimuuri mutta onneksi melkein aina on  joku jolta voi kysyä miten se nyt meni. Töistä  kohti Argad ostoskeskusta koska taijalla meni aurinkolasit rikki ja ulkona taas +26☀️ niin venyi  taas tämäkin päivä,oltiin täällä majatalolla luukussameme lähempänä seiskaa.. Huomenna Miran vuoro taas kirjotella.moikkis

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *