Voihan pulla

  1. Tänään päivä alkoi kysymyksellä haluatteko tehdä jotain suomalaista joten hetken tuumailtuamme päädyttiin siihen että me  tehdään pullaa Unkarilaisille. Hieman oli taas työ löytää oikeat ainekset perus pullataikinaan.. kaikki raaka-aineet löytyikin vaikkakin monen mutkan kautta. Kaardemumman selittäminen oli kyllä hankalinta..oli googlet auki ja vatvotttiin että onko sitä vai ei.. mutta kyllähän sitä löytyi tosin kaupan puolelta ja vasta kun taikina oli jo tehty.
    ei hätää lisättiin kaardemumma kun vaivattiin taikinaa.(en suosittele tätä tapaa toimia). Vaivattiin takina käsin koska kaikkin koneet oli käytössä  ja meillä oli suht pieni taikina. Vourotellen taikinaa pyörittäen alkoi sitkoa moudostua ja taikina oli n.10min vaivaamisen jälkeen valmis. Hiki tuli kun ulkonakin oli +28°C☀️Mira teki korvapuusteja,taija pitkoja ja kranssin ja mä voisilmäpullia. Kohotus oli vaastavaa kun täällä ei ole kohotuskaappia mutta reilu 1h ja pullat oli uunia vaille valmiita. Saatiin sitten huomata että täkäläiset uunit on ärhäköitä ja pullat meinas palaa ja jäädä raaoiksi. Onneks katottiin pelti kerrallaan että ne on kypsiä. Kyllä oli ruokatunnin uteliaita katseita kun pullat alkoi olee valmiita. Rohkeasti yksi kerrallaan jokainen maistoi jokaista pulla laatua. Maistuihan ne pullata tuli heti koti mieleen. Mun leppari on aina voisilmapulla ja monin täälläkin tykkäsi niistä jee..onnistumisia.. vaikkakin meidän omasta mielestä kaikki ei ihan mennyt  niin kuin piti mutta loppu tulos yllätti..

 

 

 

 

 

 

Pullan teon lomassa autettiin Jondan nimistä leipuria tekemään suolasia twistejä. Siinä luultavasti on voitakina jonkä päällä on juustoraastetta,pellavan ja kurpitsansiemeniä.

 

 

 

 

 

 

 

Sitten saimme tehdä porsotettavia pikkuleipiä. Johon tuli margariinia ja tomusokeria jotka vatkattiin vaahdoksi sitten sinne lisättiin kananmunat ja maitoa. Kaikki kerralla, kyllä kokkelin näköistähän siitä tuli mutta ei se mitään kun massaan lisättiin buddigjauhot ja vehnäjauhot niin tuli hyvä massa. Täällä samam laiset pursotus muodot löytyy mutta me tehtiin pikkusia  onko ne nyt ruusukkeita. Kolmannen pellin kohdalla kyllä jo alkoi sormet olla kovilla..massa oli sen varran jäykkää. Näitä keksejä syödään täällä yleensä  kahvin kanssa ja ovat hyviä.

 

 

 

 

 

 

 

Loppu päivästä vähän  löysättii tahtia ja vika tehtävä oli pikkuleipien täyttö ja kuorrutus suklaalla. Kuva ei halua latautua mutta taijan blogissa on sama kuva suklaapäälysteisistä pikkuleivistä. Joissa on sisässä aprikoosihilloa ja suklaaseen tehdään  sama kuvio mikä meidän alluissa on.  Mulava päivä kun oli touhua riittämiin ja ulkona odotti paahtava kuumuus. ☀️Huomennaaas uudet kujeet ja ehkä saadaan tehdä Karjalanpiirakoita.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *