Lämmintä ja kylmää

Aamu alkoi lämpimässä auringon paisteessa..hiemat piti kerätä itteänsä sängyn pohjalta ylös..(nukkuminen on kivaa!) Työt aloitettiin taas 09.00, vähän hassu aika mennä töihin mutta näin tällä. Päästiin kolmestaan tekemään kakku pohjia. Taikinaan tuli kananmunia, sokeri, vehjäjauhoja,leivinjauhetta, parannetta ja vettä. Ensin vaahdotetaan munat,vesi ja sokeri+paranne.sit vaahtoon lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Valmis massa joka kauhotaan niille Isoille pellille ja lastaa käyttäen tehdään pellille tasainen levy. Helppoa…No ei todellakaan

Taikinakoneita pikku leipomopuolelta jossa tehään keksejä ja croissantteja

Tässä Kondiksessa on uudet hyvät Italialaiset laitteet joiden käyttö on yhtä helppoa kun Suomessa. Saatiin eka satsi n.60l taikinaa leviteltyä pelleille ja massa 2 laitettiin pyöriin. Minä siirryin Tonyn kanssa tekemään jäätelöä.

Jäätelökoneet
Jäätelömakuja/pastoja

Avasin ainakin 60l  edestä maitopurkkeja. Sit vaan punnailin aines osia eri jäätelöihin. Ei mitään ihmeellistä..paljon on eri makuja täällä..Mun suosikki on mango  kuvia jätskeistä en kerennyt ottelemaan kun oli sormet niin umpi jäässä.

Kondispuoli missä 90% ajasta työskennellään

Loppu päivästä tein toisenlaisia kakkupohjia joihin tuli kananmunan valkuista,sokeria,jauhoja ja pähkinärouhetta. Valkuis-sokeri vaahto ja siihen lisättiin jauhot ja pähkinärouhe.Valmis massa ladotaan leivinpaperin päälle ja niistä.tehään ympyrän muotoosia kakku pohjia. Leivin paperiin piirrettiin lyijykynällä 22cm kakkurenkaan avulla ympyrät joiden sisässä massan pitää pysyä.  Sain kehuja että kuinka hyvä massa tuli..alottelian tuuria täällä keittiöissä on huono ilmanvaihto ja eikä todellakaan oo mitää ilmastointeja..jos on kuuma mennään ulos hetkeksi mutta kun ulkonakin on aina +20 niin eipä auta. Tänään varmaa +26°C et hiki tuli pelkästä ajatuksesta. Kaupan kautta takas luukkuun ja syömistä sit lähettiin  vielä illemmalla miran kanssa iltakävelylle joen rantaa pitkin. Täällä kamalasti pieniä kujia ja katuja.Löysimme ittemme keskustasta jäätelöltä ja sit iltapalalle majataloon,suihkuun ja lopulta nukkumaan. Huomenna taas jaksaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *