Viimeinen päivä

Mousse
Mousse
Ganache
Ganache
Madlene creme kakun päällä
Madlene creme kakun päällä

20160524_073459

Punssipallomasiina
Punssipallomasiina

20160524_091222

Vikana päivänä saatiin vihdoin käännettyä muutaman kreemin reseptit. Tehtiin kahta erilaista suklaakreemiä. Ensimmäinen oli yksinkertainen: 3 kg voita vaahdotettiin pitkään ja sekaan pyöräytettiin 6 kg ganachea. Nimeltään Madlene creme. Tätä käytetään kakkujen kuorruttamiseen. Erittäin pehmeää ja hyvän makuista.

Toinen kreemi oli nimeltään Paris creme. Sitä käytettiin kakkujen täytteenä. 2.4 kg suklaata sulatettiin. 7.5 kg kreemi margariinia vaahdotettiin ja siihen sekoitettiin 3 kg fondanttia eli käytännössä kaikki sokerimassajämät jotka pehmennettiin mikrossa. Tähän massaan lisättiin suklaa ja lopuksi kaakaojauhetta 1 kg.

Kolmas oli nimeltään mousse ja kakkujen täytteenä myös käytössä. 5.4 kg sulatettua suklaata, osa 70% ja osa 40%. 1.8 kg voita ja 48 keltaista vaahdotetaan. 48 valkuaista ja 1.44 kg sokeria vaahdotetaan. Keltuaisvaahto lisätään valkuaisvaahto sekaan, sitten makeutettu kermavaahtoa 3 kg ja lopuksi suklaat. Taivaallisen hyvää. Tästä ohjeesta tuli 8 kakkua eli sekin kertonee jotakin kakkujen kokoluokasta ja täytteiden määrästä.

Tutustuimme myös ihan uuteen laitteeseen mikä ei ehkä koulullekaan olisi huono hankinta. Nimittäin punssipallon tekolaite tai voikohan sitä edes laitteeksi sanoa. Muovinen muotti jonka päälle laitettiin massapötköjä, vastakappale päälle ja muutaman kerran hierottiin eestakas ja tasakokoiset pallot olivat valmiita. Ei punnauksia, nopeaa ja helppoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *