Näin kesäloman kynnyksellä oma ajatus kääntyy menneeseen kevääseen. Ja onhan tämä ollut melkoinen vuoristoratakyyti! Hurja. Vauhdikas. Epävarma. Monisäikeinen. Upea. Täynnä onnistumisia. Yhteen hiileen puhaltamista.

Digipalveluiden näkökulmasta tässä keväässä on kaikesta epävarmuudesta huolimatta ollut paljon hyvääkin. Digiloikka tapahtui pakon edessä yhdessä yössä, ilman etukäteisvalmistautumista. Olihan se raakaa – ehkä paikoin jopa julmaa – mutta toisaalta Gradian henkilöstö ja opiskelijat ovat osoittaneet, että me pystymme mihin vain!

Digipalveluissa olemme ihaillen seuranneet, miten hyvällä fiiliksellä, asenteella ja aidolla yrittämisellä koko henkilöstö on tehnyt parhaansa tässä kaikille haastavassa tilanteessa! Ja puhtaasti diginäkökulmasta tämä kevät on ollut samalla hyvä kokeilu: olemme kaikki päässeet harjoittelemaan etätyöskentelyä ja etätyövälineiden käyttöä, ja pystymme nyt kaikki paljon aiempaa paremmin arvioimaan, mitä kaikkea etänä on mahdollista tehdä, kenelle etätyö sopii ja mitkä asiat on parasta hoitaa live-kontaktissa.

Olemme päässeet tänä keväänä myös testaamaan omien järjestelmiemme toimivuutta ja kapasiteettia. Ensimmäisenä testiin joutui Wilma: sunnuntai-iltapäivänä 15.3. Gradian Wilmassa oli erään tekstiviestin lähettämisen jälkeen 9200 yhtäaikaista käyttäjää, kun normaalisti yhtäaikaisia käyttäjiä on 1200-1500.

Teamsin käyttö pompahti myös juurikin samoihin aikoihin, ja se on pysynyt koko kevään hyvällä, aktiivisen käytön tasolla.

Digipalvelut on pyrkinyt tukemaan etätyöhön yllättäen joutunutta Gradian henkilöstöä eri tavoin. Monenlaisten kirjallisten ja videomuotoisten ohjeiden lisäksi Digipalvelut on läpi kevään järjestänyt etäkoulutuksia eri teemoilla. Suosituimpia koulutuksia ovat olleet viikoittaiset Tule ja kysy digikoordinaattoreilta -tuokiot, jossa Gradian digikoordinaattoreilta on saanut vapaasti kysyä mitä mielessä on, kaikkiin käytössämme oleviin sovelluksiin ja niiden soveltamiseen liittyen niin hallinnollisessa työssä kuin opetuksessakin. 

Digipalveluiden tuki on palvellut henkilöstöä tämän kevään pääasiassa vain etänä – seurantajärjestelmään asti kirjattujen tukipyyntöjen määrä on tänä keväänä ollut 3600, kun viime vuonna vastaavaan aikaan tukipyyntöjä rekisteröitiin 2800 kpl. Saamamme palaute on tänä keväänä ollut ehkä tavanomaistakin positiivisempaa: palveluhalukkuudestamme tänä keväänä saadun asiakaspalautteen keskiarvo on 9,9, kun viime keväänä vastaavana ajanjaksona palaute oli (erinomainen silloinkin) 9,6. Nöyräksi vetää kaiken tämän keskellä.

Koko Digipalveluiden joukkueelta kaikille gradialaisille kaunis kiitos aktiivisuudestanne, rohkeudestanne, sisustanne ja sinnikkyydestänne – sekä ennen kaikkea positiivisesta hengestä ja yhteen hiileen puhaltamisesta! Yhdessä me selvisimme tästä keväästä näin hienosti!

Kiitos.

Hanna Rajala, digipalvelupäällikkö
GRADIA Digipalvelut

PS. Minä rakastan vuoristoratoja!


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *