Moodlen käyttö opiskelijalle

  • Kurssin etusivun näkymä on selkeän näköinen. Tekstit ja materiaalit asettuvat sivulle hyvin, eivätkä ne mene päällekkäin tms.
  • Sivun yläreunaan on kiinnitetty yläpalkki, jonka ansiosta sivulla on helppo navigoida ja palata etusivulle nopeasti.
  • Tehtävät on helppo tehdä ja palauttaa, kaikki tuntuu toimivan opiskelijanäkymässä hyvin.

Moodlen käyttö opettajalle

Näkymä Ei muokkausta -tilassa

  • Kurssin etusivu on selkeä ja tekstit asettuvat ruudulle mukavasti. Ruudukkomallissa ruudukot aukeavat helposti ja niidenkin sisällä oleva sisältö asettuu hyvin ruudulle.
  • Tehtävät, sivut, kirjat ja muut aktiviteetit aukeavat hyvin ja ne näyttävät selkeiltä.

Näkymä muokkaustilassa

  • Muokkaustilassa Moodlen sivu “jäätyy” välillä, eikä sitä voi scrollata mihinkään suuntaan. Sivun päivittäminen ei auttanut, piti sulkea koko välilehti ja avata uudestaan.
  • Muokkaustilassa kurssin etusivu näyttää sekalaiselta, mikäli käyttää kännykkää pystyasennossa. Sivu muuttuu paremmaksi kun kännykän kääntää vaakaan. Suoraan sanottuna näkymä on aivan hirveä. On vaikea tietää mistä muokataan mitäkin asiaa ja jotkin tekstit menevät päällekkäin. Joitakin ohjetekstejä ei näy ollenkaan. Sivua joutuu scrollailemaan vaikka kuinka paljon, koska jostain syystä sisältöjen välillä on pitkiä tyhjiä alueita, missä ei näy mitään.
  • Tehtävän lisääminen näyttää jo paremmalta. Tehtävän asetuksien muokkaaminen toimii hyvin, tehtävän kuvaus on helppo kirjoittaa ja tehtävään voi lisätä tiedostoja.
  • H5P tehtävän (Drag & Drop) lisääminen oli niin yksinkertaista kun se vain tällähetkellä moodlessa voi olla.
  • Opiskelijoiden edistymisen seuranta puhelimen ollessa pystyasennossa on hieman sekava, kun tekstit rivittyvät oudosti, mutta vaaka-asennossa se näyttää selkeämmältä.

Kaiken kaikkiaan

Olen yllättynyt miten hyvältä Moodle näyttää mobiilissa. Opettajan muokkaustilassa Moodlella olisi paljon parannettavaa, mutta silloin kun muokkaustilaa ei tarvitse käyttää, Moodle näyttää kaiken kaikkiaan aika hyvältä.

Tärkeimpänä pidän sitä, että opiskelijanäkymä näyttää hyvältä ja toimii, koska opiskelijat luultavasti tulevat käyttämään mobiiliversiota enemmän kuin opettajat. En suosittelisi opettajia välttämättä muokkaamaan kurssia mobiilissa, vaan käyttämään siihen tietokoneversiota.

Kirjoittaja: Terhi Tammela.
Kirjoittaja on Gradia Jyväskylän datanomiopiskelija.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *